Önskar mig själv lycka till

Tidningen PLATÅ skickades till tryck idag. Känns konstigt. Har haft tidningen i tankarna hela tiden i en månad nu. Och på slutet blev det lite väl intensivt kan jag lova. Och nu är den borta! Tror det blir rätt koolt att hålla den mellan händerna. Tror vi alla har lärt grymt mycket om layout, redigering, grupparbete och mer till. Efter helgen hoppar vi in i en ny kurs. Politik typ. Haha ja.

Zzzz

Shit vad tidigt det är att gå upp klockan sex. Fy. Jag gör mig redo för något som kan resultera i den längsta skoldagen någonsin. Vi får se. Tidningen jag är redaktör för ska gå i tryck imorgon. Japp, det betyder "jobba-röven-av-dig" idag. Hurra.

Man lär så länge man lever säger de

Tiden går snabbt när man har kul. Så sant det där. Helgerna är till exempel borta på något som känns som tre timmar, medan en måndag gärna verkar vara en vecka. Nu när det är soligt känns dagarna dock längre. På ett bra sätt alltså. Helgerna rinner iväg, men man njuter mer. Veckan verkar inte lika lång. Plötsligt är det tisdag och då är det bara två hela dagar kvar. Tills fredag. OCH PÅ FREDAG ÄR DET VALBORG! Ja, ni måste liksom läsa det som om jag skriker. För typ ett år sedan visste jag knappt vad Valborg var. Jag vet inte mycket mer idag, men jag har lärt att dricka ska man. Och hänga på ett sådär sommarmysigt sätt. Förra året var vi i en lutande park. Dit ska jag inte i år. Jag ska heller inte köpa en flaska vin OCH typ 5 cider.. Kanske lika bra.


Jag tänker för mycket när det är dags att sova

Insåg precis när jag sa det hur fantastiskt roligt det var. Calle fick inte sova med det första, om vi säger så.

Monica: Jag hade en sten med kristaller på när jag var yngre. Du vet, sten på ena sidan och kristall på andra.
Calle: Mm..
Monica: Är det möjligt egentligen? Tror du den var äkta? Eller nej, det var den nog inte. Men är det liksom möjligt?
Calle: Vet inte gumman..
Monica: Men du borde veta, du har ju sten-koll!


Två underbara svenskar

Det går ju i perioder det här. Vad man lyssnar på för musik menar jag. Just nu är jag tillbaka i en Lars Winnerbäck och Melissa Horn period. Det är så fint! Så mysigt! Så vackert! Speciellt Winnerbäck. Jag är ju ganska ny i gamet, så jag älskar hans nya låter. Järnvägsspår är så jävla bra. Den början. Den stämningen.

Jag tycker att ni som inte lyssnat på honom förut ska göra det nu. HÄR.

Melissa Horn, en djup liten tjej det där. Texterna är så raka. Rakt in i hjärtat. Jag har haft riktigt hang up på Långa Nätter, New York, Sen en tid tillbaka, Som jag hade dig förut, Lät du henne komma närmre. Nej, det blir för dumt. Jag älskar alla alla låter. Jag tycker ni ska lyssna. HÄR.

Dessa minnen


Haha som jag skrattar när jag ser detta kort <3 En suddig bild på min älskling från Trondheim. Jag tvingade helt enkelt honom att låtsas vara blind. Och med tortillachips i handen såklart. Hihi goodtimes.

RAW

Jag och min kille var på Raw Comedy Club på Göta Lejon igår. Stand up alltså. Jag har länge haft för mig att jag älskar stand up. Igår fick jag det bekräftat. Så jäkla kul! Det var inga stora headliners. I början kände jag liksom lite press på att skratta. Men det tog bara någon minut så kom skrattet från hjärtat. Två timmar underbar underhållning. Och till studentpris! Kostar lika mycket som en 3Dfilm. Jupp, så det var inte sista gången kan jag lova er.

Innan åt vi mat ute. Vi hade länge beslutsångest över vart vi skulle äta. Tillslut bestämde vi oss för Fenix på Götgatan. Vi har i flera år tänkt gå dit förstår ni. Endast pågrund av namnet förståss. Vi träffades ju på en bar som heter Fenix. Hehe. Oavsätt, maten var god och så. Men vilken volym! Oh. My. Det var som värsta förfeststället. Vi fick liksom skrika till varandra. Nej. Dagens lärdom alltså: välj inte restaurant endast efter namnet.

Hejdåå

Ena dagen tar man långpromenad i fina, soliga stan. Man fikar vid fönstret för att låtsas sitta ute i den ännu lite för kalla våren. Man tar på sig vårjackan, solglasögonen och fryser inte. Man tar spontanpromenader på kvällen med pojkvännen bara för att det är så fint ute. Man planerar grillkvällar vid vattnet och Ida börjar längta efter parkhäng.

Andra dagen går man upp klockan 6 och ser att det snöar ute. Man vill bara lägga sig under täcket igen. Men man tar på sig den tråkiga höstjackan, åker i en och en halv timme - bara för att det ska snö mera vid skolan. Dumma norden. Jag flyttar till typ Italien nu.

Fina söndag

Vi överraskade Louise igår med några timmar på Centralbadet. Det blev mycket tjejsnack, planering och drömmar både i vattnet och med ett glas vin i händerna. Bubbelpoolen vore supert om det inte var för att det var lite väl intimt med främmade människor där. Dyrt var det inte heller. En fattig student kan absolut gå dit igen! Nästa gång tar jag med pojkvännen och ser till att pussas lite mellan varven. Känns sådär lyxigt att traska runt mellan olika pooler, bastun, solstolar och baren. Gör!


Den dagen jag har sett hela stockholm blir en trist dag.

Igår var en superfin lördag med min fina vän Louise. Hon tog med mig till ett annat land nämligen. Åtminstone kändes det så. Vi var på söder. Jag har ju varit på söder massor. Men alltid typ götgatan, mariatorget, medis blablabla. Nu var vi inte där. Fråga mig inte vart vi var, men det var typ mellan medis och skanstull? eller? Oavsätt, vi strosade runt i många många timmar. Inredningsaffärer och en underbar antikaffär. Vi blev nog båda två galet inspirerade och sugna på att flytta NU. Helst igår. Det var lite sol, lite vind, spännande människor, unika affärer och mysigt stadsmiljö. Åh vad jag älskar Stockholm.


Test: Smoothie

I brist på annan underhållning en lördags morgon dokumenterade jag min seriösa test av Icas nya smoothie påsar. Påsen innehåller mango,banan och nått till jag inte kommer ihåg. Jag mixade det med min blåbäryoghurt och lite jos.


Första reaktion. Sjukt skeptisk till den fula färgen. Hur ska detta gå?


Okej, jag provar.


Hmm.. Jodå!


Så nöjd var jag. Den smakade bra!
Skön variation från hallon. Men fortfarande, otrolig vidrig färg! Den får 3 utav 5.

För alltid

Jag vet att jag sagt det förut. Men jag kan inte sluta förvånas av att man aldrig tröttnar. Inte ens en liiiten bit. Jag har känt den här fantastiska killen i ungefär fyra år. Varje dag vill jag bara ha mer. Varje dag! Mermermermer. Jag tror det är det här folk letar efter nämligen. En kille som får en att skratta varje dag. Som kan vara härligt barnslig men också mogen och lugn. En som inte skäms av att säga jag älskar dig i telefonen när han sitter på bussen. En som gosar in dig i sina armar och lovar att allt blir bra. En som kan säga vi till sina kompisar istället för jag. En som tycker vi är ett team. En som tar taxi hem istället för tunnelbana för att du är rädd för mörkret. En som messar hur mycket han tycker om dig när han sitter på toa(!). En som gör ditt liv bra x 1000. En som viskar i ditt öra jag längtar efter att spendera hela mitt liv med dig. En som alltid är glad och aldrig har en elak tanke om någon. Han. Han är min.


Även fast det är lite pinsamt

En tjej i min klass har gjort ett reportage om Converse. "Vad är grejen med converse?" frågar hon. Klockrent.
Det är helt extremt där ute. Särskilt här i Stockholm kanske. Jag vågar påstå att var tredje person under 30 år äger åtminstone ett par. Som det ser ut på stan har de alltid på sig de också.
Jag gick uppför den millånga rulltrappan vid Flempan här endag. Jag tittade på skorna till de stillastående på högersidan. Jag skämtar inte. Av 50 pers kanske 30 hade på Converse. Det roliga var att jag själv hade det. Converse alltså. Vad är grejen? Jag vet inte själv. Jag har ingen aning varför jag köpte dem! Såklart är de snygga, men det finns andra som är lika snygga? Och snyggare. Och definitivt finns det bekvämare skor.
Nej jag vet inte. Det är absolut en hajp som kommer gå över någon gång. Grejen är att nu skäms jag lite över mina. Jag är verkligen en i mängden. Inte unik alls. Just där nere alltså. Fast äh, jag har aldrig gjort något för att vara unik ändå. Haha. Jag vill ha det jag tycker är fint. Just nu är det faktiskt vita Converse. Och jeansjacka.


Bra grejer just nu

Solen. Grönt gräs. Kyckling och broccoli. Och herbamare såklart. Min bok. Calles ögon. Och hår. Och armar. Och leende. Och skägg. Och mage. Ups, spårade. Nya ramlösa med blodapelsin. Det städade köket (sovrummet nämner jag inte..). Blå himmel. Inplanerad kul. Valborg snart. Lillebror. Vårjackor. Fina vänner. Systemkameror. Min nya resväg. Grus. Skrivaren. Paradise. Mitt hår. Nybäddad säng. Katrin Zytomirerska. Orgasmatron. Kiwi.

Det är inte lätt va.

Ni vet hur det känns när lägenheten är totalt kaos? Nej? Det är kaos i huvudet också! Ju stökigare det är i köket, ju jobbigare är det att hålla tankarna rena. Haha inte så. Men jag kan liksom inte tänka bra så länge det är skitit här hemma. Ni skulle se köket och sovrummet just nu. It aint pretty. Är det bara jag som påverkas så? Det lustiga är att jag hatar att diska och städa. Jag bara klagar och hoppas det försvinner av sig själv. Nu måste jag iväg, och i hela dag kommer jag veta vad som väntar på mig där hemma. Ett par timmars städning. Nej fy fan.

Mr Right







hello just read about my life

Vilken underbar helg! Jätteroligt med parmiddag igår. Visst låter det tråkigt? Parmiddag liksom. Men med vin, tacos,vin,skratt,efterrätt,vin,spel och lite vin vet man aldrig vad som händer. Slutade med att Louise undehöll oss alla med otrolig inlevelse och dans till Mamma Mia skivan. Jag med, men jag kom nog aldrig upp till Lous nivå, hon har haft flera år med abbaträning tror jag.

Lite lugnare idag. Hoppas vädret är lika fint i Trondheim, för här är det alldeles underbart. Efter en långpromenad i solen sitter vi nu och kollar på lägenheter. På söndag ska vi på vår första visning! Kommer inte kunna köpa någon såhär snabbt, men det är dags att börja kolla lite närmre. Så himla kul. Fjärildar och allt möjligt. Jag kan sitta i timmar och läsa inredningsbloggar. Beslutsångest över vilken stil vi ska köra på! Känner ni till några bra bloggar eller bilder, tipsa gääärna.

Saturday morning fever

Vi har städat hela denna lördags förmiddag. Samtidigt har jag dansat till våran (min) April playlist på spotify. Om ni med vill lyssna på min meldofestivalen/rihanna inspirerade lista klick här. Nu åker vi till födelsedagslunch i Bromma! Sen får vi fina Louise och Martin över på middag. Prestationsångest. Tror det blir taco, det enda jag kan.. haha. Trevlig helg!


Iiiik

Jag har äntligen klippt mig. Ah det var dags. Jag vill ju säga att håret nu är kort, men det kommer ni inte hålla med om. Fast jag klippte av mer än en decimeter! Det är alltså tio centimeter för er norrgubbar som inte vet :)
Känner mig jäkla dum som tar webcambilder! Haha. Fast har man blogg så har man blogg typ.
 

Pinsaaamt.

Nu blir det hemgjord kycklingpizza och fredagsmyyys, Imorgon blir en rolig dag, wiho.


Idag älskar jag min utbildning

Denna månad gör vi ett magasin i skolan. Vi är uppdelad i olika redaktioner, och jag plus två kompisar är redaktörer i just våran tidning. Det är både kul och jobbigt. Är ju detta jag vill arbeta med när jag blir klar i skolan, samtidigt är det lite svårt att "bossa" över sina klasskompisar. Så jag försöker ta hela uppgiften med en liten nypa salt. De sista dagarna har jag jobbat med en text om skyltmännen på Drottninggatan. De står där varje dag och håller i reklamskyltar. Lite skrivspärr och även beslutsångest över hur jag ska lägga upp texten. Började på tre olika utkast, men nu kör jag på en i jag-perspektiv. Spännande. Imorgon är det deadline, men jag känner mig rätt klar med mitt första utkast redan. Blir kul att läsa alla andras texter.


En liten sneakpeak på Mohammad, min skyltman.


Slår ett slag för påsken

Vilken motsatts till julen. Det är åtta dagar sen jag gjorde det påsktrevligt här hemma. Och idag åkte allting ut av huset. Jaha. Det var det. Julen får liksom en helt egen månad. Plus att många har julgranen inne typ hela januari. Det är två månader det! Av 12! Och påsken får en fjuttig vecka. Bara två röda dagar. Patetiskt alltså. För påsken är nästan bättre (bara nästan Ida, lugna ner dig) än julen. Ingen presentstress eller prestationsångest över hur otroligt mysigt man ska ha. Bara lugn och ledighet. Och vår! Inte snö.

Pretty pleeease

Jag är med i en rolig tävling i skolan! Om jag vinner får jag gratis kurslitteratur ett helt år. Fast jag behöver inte vinna, men jag vill att du röstar på mig. Så snälla gör det, då blir jag glad. Rösta här! 

Tack!




Jag måste klaga lite

Vet ni att jag lyckats skaffa migrän i loppet av de senaste åren? Sen lågstadiet har jag alltid hatat alla migräntjejer. Jag kan inte vara med på gympan idag, jag har migräään. Lise får gå hem tidigt i dag, hon har migrään. Bläh. Och nu är jag en sån. Fast på högskolan kan man inte bara ta sitt pick och pack och åka hem varje gång. Plus att, med dunkande huvud och illamående, är det inte så kul med en och en halv timmes resande före man äntligen kan lägga sig i ett mörkt sovrum. Illa. Inte hjälper det med alvedon heller. Och tydligen blir man typ drogad av migränmedicin. Kul.
Om jag sovit dåligt någon natt. Om jag är arg. Om jag är stressad. Om jag är ledsen. Jupp, då blir jag en zoombie fram tills jag får sova några timmar. Dunkdunkdunk. Jag kan inte fokusera på något annat än att det gör så jävla ont. Man blir egoistisk av migrän. Jag skiter i hur din dag varit, jag måste sova säger jag nästan. Fast bara nästan.

Nu hade jag min kära migrän igår, så nu kan jag hoppas på någon vecka till nästa gång. wiho!


Konstanterar att..

..med solen kommer glädjen.
..det känns helt okej att påbörja vardagen igen. Den där solen alltså.
..berg och dalbanan som kallas livet oftast är längst ner sena kvällar.
..min nya resruta till skolan är sköööön.
..jag inte vågar ha på TVn längre. Det "brinner" när jag sätter i kontakten.
..dagen därför blir lång. C jobbar ikväll.


Valet

Ofta har vi två alternativ. Att se det positiva eller det negativa.  Jag ser oftast det positiva, det gör jag. Jag bor i världens finaste stad. Jag har hittat mitt livs kärlek. Jag har samtidigt hittad underbara vänner. Jag ska gifta mig innan några år. Jag har pengar så det räcker. Jag går min drömutbildning.

Men av och till vinner den negativa delen av det hela. Ni vet, allt har en baksida heter det. Jag har lämnat min familj och barndomsvänner. En fin vän lämnar stan. Jag har ingen att planera ett framtida bröllop med (förutom C såklart). Det finns människor som blir avundssjuk på pengar, de kanske glömmer att jag gärna skulle bytt in dem vilken dag som helst mot en dag med honom. Min drömutbildning verkar dum vissa dagar. Utan framtid på något sätt.

Ja, vissa kvällar tänker man mer än man borde. Jag ska sluta med det faktiskt.


Svansjön







Så vackra. Väldigt tacksamt att fota svanor upptäckte jag. Märks det att vi lånar ett systemkamera av Cs föräldrar? Jag fotar allting. Blev ganska nöjd med dessa också. Vad tycker ni?

Jag vill stanna här för alltid





Jag har det bra om dagarna om ni undrar. Vi gör precis vad vi vill med socker på.
Isen på Mälaren försvinner snart. Idag fotade jag bland annat två fina svanor där. Ni får se imorgon, jag lovar!
Har även fotat min snygging en miljard gånger. Tröttnar aldrig på det där ansiktet. Så jäkla perfekt.
Imorgon är sista lediga dagen. Jag säger som min pojkvän: Kommer bli sjukt hårt med vardag igen. Vi har det så himla fint.

Shutter Island

Den får en fyra av mig faktiskt (4 av 5 that is, norrmän - jag vet det låter konstigt). Mirre hade skrämt upp mig rejält innan, så jag var beredd på värsta skräckfilmen. Och ja, den var skitläskig till tider. Lite roligt är det dock att hoppa i biostolen tycker jag. Och min sjal fick fungera som ögonskydd en hel del.. Och Cs hand fick sig några hårda tryck. Men det var bara kul! Jag visste innan att slutet skulle vara lite klurigt. Så hela filmen tänkte jag på olika scenarior, men jag får erkänna att de lurade mig. Eller gjorde de? Är inte så mycket för ett alldeles för öppet slut egentligen. Miranda och Hence hade visst räknat ut slutet fick vi höra efteråt. Hehe två smarta prickar det där. Fast har du inte sett den tycker jag du ska göra det. Härlig film med en heldel cliffhangers och olidlig nervöst blir det.


Jag gillar påsk!










Ooops, förlåt då!

Det skiljer inte så mycket mellan det svenska och det norska språket. Men av och till ställer det till det för mig. Som här en kväll när C och jag hade lagt oss för att sova. Han frågar om jag inte kan berätta hur det gick till när jag svimmade. Jag pratade på med en extrem inlevelse. Efter ett tag tittar jag upp på min kära pojkvän och upptäcker att han har somnat. Tjejig som jag är blir jag vansinnig. Han vaknar och ber om ursäkt, försöker göra det bra igen och pussar på mig.

Pussa inte på mig när jag är arg! väser jag. Haha stackare.. Oavsätt, han är så trött och sliten att han ger upp, blir tyst och lägger sig ner. Detta stör mig såklart även mer. Han ska ju jobba lite. Jag vill säga något som gör att han vill be öm ursäkt igen. (Haha!) Så plösligt kommer jag på något jag hört i en film.

Fy faen för dig väljer jag att säga i ut till det tysta mörka rummet. Detta har gett mig och mina kompisar något att skratta åt i efterhand åtminstone. C blev väldigt chockad, tydligen ska detta endast sägas når någon har gjort något riktigt riktigt illa. Typ varit otrogen fick jag veta.
Det är inte alltid lätt att bråka på ett annat språk faktiskt.


April april

Tänkte köra en aprilskämt idag. Tänkte skriva att jag var gravid eller har köpt hund. Haha näh. Bara att drömma vidare. Hihi.

Äntligen påsklov! Calle hämtade mig efter skola och långlunch. Raka vägen till CityGross. Visst handlar man alltid sjukt mycket där? My oh my. Det tog över två timmar.. Sen kommer vi hem och fattar inte riktigt var alla pengarna gick åt . Är så nöjd för att vi har mat fram tills nästa år, men sen upptäcker vi att det endast är basvaror, eller visa verca. Typ massor av pasta men inge kyckling, kött, sås, grönsaker. Eller bara kött och grönsaker och inge ris eller pasta. Alltid!

Så snart så

Det är verkligen vår. Älskar lukten av nyhittat asfalt full av grus, blandat med vått gräs och lite avgaser. Finast blir det när gräset blivit grönt igen och man kan sitta ute på sin jacka utan att frysa. Och alla går med solglasögon varje dag.

RSS 2.0