Dags för semester

Äntligen! Imorgon kör vi till Sundsvall och övernattar på ett fräscht hotell. Vi har beställt ett love-paket. Hehe, här sparas det inte på något. Det ska bli galet skönt. Onsdag kör vi in till Trondheim på eftermiddagen. Efter en middag hos mormor och morfar ska vi väl handla och "bo in oss" hos mamma. Torsdag börjar fyra dagar med kaos gissar jag. Men det blir så jäkla skönt när vi är klara! Hoppas på två fina veckor med massa tid till kompisar. Vågar inte säga att jag hoppas på sol, hela familjen Karlsson hånskrattade när vi tittade på vädret på SVT idag. Vi åker mot regnet kan man säga. Goodbye 28 grader och strålande sol.

Hur som helst, det lär inte bli några blogginlägg före mitten av juli! Hoppas ni överlever. Vilket jag är rimligt säker på att ni kommer göra. Trevlig sommar!

Avslutar med några sista härliga bilder från midsommarhelgen.










Midsommarafton rocks

Helgen på landet var trevlig. Midsommarafton fylldes med sång, snaps, en massa mat, midsommarstång med obligatorisk dans, vin, öl och en hel del skratt på det. Dagen efter blev lugnare, vilket var skönt för de flesta. Fint hade jag det med vänner jag uppskattar.


Martins familjs stugor. Alldeles perkfekt precis vid havet.


Jag älskar min nya klänning. Kommer bo i den framöver!


Killarna hjälpte till.


Sen blev det en riktig svensk lunch med färskpotatis, sill och köttbullar.


"Det här är livet" var nog en välanvänd mening denna helg.


Vi gjorde en egen midsommarstång!


Det blev några dopp för killarna. Iiiiiskallt tydligen.


Så koola att de var tvungna agera lite Baywatch ;)


Vi hade underhållning där på klipporna. Senare på kvällen kom även Miranda, så sällskåpet var komplett.


Det här är livet.


Det här också.


Martin spelade massor.


Så härligt.


Sommar. Det här är livet.


Små grodorna såklart!


Vi hängde vid vattnet även på kvällen. Det här är livet.

Några bilder från midsommarafton alltså. Herregud så många kort jag tog. Kameran fick vila lite de resterande dagarna, men det var kanske bara tur. Några till kommer jag dock bjuda på sen. Tjohej.




Vänsterbenet tog hem segern

Återkommer med bilder från fina helgen. Tyvärr blev den lite förstörd för min del då myggbetten togs till en ny nivå. Efter fredagskvällen kliade, sved och brann hela kroppen. Hela tiden. Och jag har haft min del av myggbett tidigare. Men detta var illa. Sen blev de såklart sådär charmigt jättestora. Allergisk reaktion. Kul. Det första jag gjorde när vi kom hem idag var att duscha länge i typ isvatten. Det lugnade ner kroppen lite! Men nu är kliandet tillbaka. Hoppas det är borta imorgon.
Och just det. Jag och Calle började räkna mina bett. Bara på kul. Vi slutade räkna efter benen dock. 67-56 (!) till det vänstra.


Köpte blommig klänning idag. All in, med andra ord.

Äntligen är midsommarhelgen här! Har sett fram emot detta så länge. Imorgon tar vi vårt pick och pack och sticker till skärgården med Louise, Miranda, Martin och Henke. Det ryktas att vissa har köpt ett flak öl medan andra håller sig till vin och drinkar. Haha oj, vi får se hur det här går. Min första svenska midsommar hur som helst! Jag förväntar mig snaps, svensk tråkig mat, svensk musik, midsommarstång, små grodorna, kvällsbad. Typ.
Tillbaka på söndag någon gång. Jag lovar bildbevis och rapport. Trevlig helg och trevlig midsommar!

23 juni 2010

Jag känner stolthet över att ligga på stranden ensam. Jag hatar småkryp och tittande gubbar, men jag ligger där i alla fall. Lyssnar lite på radio. Läser lite i den senaste boken av Dan Brown. Bläddrar i en skvallertidning. Småäter jordgubbar. Tittar på barnen som badar. Lyssnar på killarna som sparkar boll. Hoppas bollen inte träffar mig. Det gör den inte heller, bara nästan. Efter några timmar är jag mycket nöjd. Flertals myror och okända kryp har försökt besegra mig, men jag har kämpat tillbaka. Men ush, fåglarna kan jag vara utan. Jag minns när en fågel bajsade i mammas hår. Hon hade tagit med mig till en djurpark. Den i Kristiansand ni vet. Och den bajsade. Haha, jag skrattar alltid när jag tänker på det. Men nu är fåglarna här istället. Och jag är verken liten längre eller med mamma. Jag sätter mig upp när de flyger lågt och nära. Gud vad jobbiga de är. Nu saknas det bara att de bajas ner mig också. Splash. Ja, det sa verkligen splash. En fågelbajs, eller det såg mer ut som spya, landade på min klänning och min bok. Förresten är det inte min bok, det är min pojkväns mammas bok.
Så mycket för lyckan av några timmar på stranden i sällskåp med endast mina tankar.
Tack fågeln. Verkligen.

På bergen vid vattnet sitter vi och skrattar







Som jag sa, en heldag i solen! Mötte upp underbara Maria vid Kristineberg. Hon visade mig ett av Stockholms smultronställen. Jättevackert var det! Där hittar ni nog mig flera gånger i sommar. Gissa om det var roligt att se Maria igen? Vi har inte setts på riktigt sen i januari då vår etnologikurs tog slut! Väldigt mycket att prata om då, kan ni tro. Vi lovade att det inte skulle bli lika länge tills nästa gång.


We did something bad



Ja. Igår var vi lite busiga, min kille och jag. Som så många gånger förut kom solen fram först på kvällen. Värdelöst. Vi hade längtat efter en myskväll under filten. Men ni vet ju hur det är, man får dåligt samvete når den där ljusa cirkeln är framme och man är inomhus. Så vi.. Alltså. Vi rullade ner persiennerna. Haha ja. Så låtsades vi att det inte alls var soligt och varmt ute. Funkade hur bra som helst. Som kompensation lovar jag att vara ute i solen i heela dag!


Beslutsångest är jobbigt när man är svag

Egentligen hade jag bestämt att jag skulle klippa mig kort. Typ till axlarna. Vilket jag inte har gjort sedan jag var ungefär 12 år, så jag är lite trött på mitt halvlånga hår. Jag var så nöjd med mitt beslut, kände mig lite tuff liksom. Calle är emot att jag klipper mig, det vet jag. Han är livrädd för att jag ska komma hem med kortkort hår, så som alla gamla har. Han menar att axelkort är början på killkort nämligen. Men jag sket i det. Min man påverkar inte mitt hår inte! Så när jag annonserar mitt beslut för vänner säger jag detta med stolthet i rösten. Äntligen ska jag klippa mig kort! Jag möts med stora ögon och tystnad. Tystnad är värre än ord. Och små kommentarer som Jag tycker du är väldigt fin i håret nu.. Ett två tre, och jag är tillbaka till noll. Nu vågar jag inte!

Calle trodde crazy stavades cracy!

HAHAHA!

Kärlek i Stockholm

500 000 glada människor hoppades att få se kronprinsessan och hennes prins igår. Louise fick se hennes hand. Det fick inte jag. Haha. Men stämningen var det inget fel på! Stockholm, det är sådär det känns för nordmän varje 17 maj.
Louise och jag fikade, drack rosé ute i solen och vandrade runt i stan. Ni kan ju gissade vad vi pratade om? Bröllop såklart! Jag vill gifta mig nu, nu, nu.


Vi var inte ensamma.


Fina Louise.


Posera mera med rosé.


Mina lyckliga kompisar igår.

Varför kan det inte vara underbart väder flera dagar i rad?

Suck.

Igår eftermiddag:


Idag: Inte ens värt att fota.
Vi ska baka bröllopstårta i alla fall. Och titta i stan på Love Stockholm om det inte regnar. Nästan lika bra som att bada. Nästan.


Gårdagens irritationsmoment

Nu har inte jag superkoll på all fotboll längre. Verkligen inte. Men just VM tycker jag är roligt att följa. Och nu när jag är ledig har jag ju turen att få med mig en hel del matcher också. Så igår när några män diskuterade VM var det oftast bara jag som kunde svara på frågor som "vilka spelar nu ikväll?" och "vem gjorde mål i den och den matchen?". Och gissa vad som hände? Nästan total ignorering. Typ tystnad, kanske ett litet "jaha.." och sen låtsas att jag aldrig sa något. Shit vad irriterad jag kan bli på sådant. Män över 30 som inte tycker tjejer har något med fotboll att göra. De ska gärna tycka olika också. Som när jag säger att Frankrike möter Mexiko ikväll kommenteras det "nääh..var det ikväll..? Det tror jag inte..". Haha moget eller hur? Speciellt när det såklart visar sig att jag hade rätt. Vid detta läge tycker jag att de borde förstått att jag följer VM och tycker att det är kul. Ja. Men nej. De ignorerar det. "Calle, vad är dit favoritlag?". Oh. My. God.
Några gånger kommer verkligen feministen i mig fram. Eller, vem som helst skulle nog reagera på detta. Tror jag. Som på en visning vi var på för en stund tillbaka. Jag ställde frågorna. Mäklaren svarade - och tittade bara på Calle.
Vad är grejen!?

Så vet ni det

Dagens tillstånd: Sommarglad(kan man vara det? Äh. Sådär glad man är på somrarna iaf).
Dagens planer: Nu är det bara att invänta en svettig pingispojke och titta på nya True Blood.
Dagens önskan: Att tiden ska gå lite snabbare. Nu vill jag hem till Trondheim.
Dagens vill ha: Bläck i skrivaren.
Dagens låt: Hanson – Mmmbop. Den stannar kvar där uppe. Tack Louise.
Dagens nyhet: Att Spanien förlorade idag. Icke bra.
Dagens stressmoment: Diverse måsta-göras-grejer som gäller flytt.
Dagens nedräkning: Mycket att välja på. Bröllop och utgång på lördag!
Dagens borde: Beställa bläck till skrivaren. Har varit dagens borde i över en månad nu. Det går fort med mig.
Dagens irritationsmoment: Att min bok snart är slut. Och jag har ingen ny! Kris.
Dagens bästa: Att promenera runt i Årsta med Louise i solen.
Dagens fundering: Om alla kommer finnas hemma mellan 30 juni och 16 juli?
Dagens beroende: Vampire Diarys. Men nu har vi sett allting. Abstinens!


Berättelse om Herr Roos


Därefter blev han sittande en stund medan han funderade på hur nära varandra förväntan och besvikelse bodde i själen. Som två grannar - eller tvillingar till och med - som aldrig riktigt kunde stänga dörren till den andres rum.

Om jag tar mig tid till att tänka på detta, sådär på riktigt, får jag rysningar över hur sant det är.
Texten läste jag i Håkan Nessers Berättelse om Herr Roos. Jag gillar hans böcker. Mycket tänkvärd om man tar sig tid. Och är man inte i humör för djupa funderingar behöver man inte ägna så mycket tid åt att tänka igenom allt, utan då kan man bara njuta av historien som flyter på. 
Vad jag älskar en bra deckare. Borde väl snart bli brottsling själv så många som jag har läst.


Låt mig få titta på VM utan tusentals getingar i mitt vardagsrum!

Vuvuzelas verkar vara veckans snackis. Ni vet, "blåsinstrumenten" delar av publiken under VM har. Folk har klagat på ljudet, media har skrivit metervis om problemet osv. Nu verkar däremot modet vara att tycka om vuvuzelas. Det är ju kultur! är ett populärt argument. Skärp er svenskar, ni måste tolerera andra sätt att vara på. Men det går inte hem hos mig alltså. Haha jag blir så jäkla provocerad. Om det är kultur eller inte bryr jag mig ärlig talat inte om. Faktum är att det är extremt störigt för publik, kommentatorer, spelare och tittare. Att det låter som att världens största getingsvärm är i mitt vardagsrum är inte trevligt någon stans. Att jag har svårt att höra vad kommentatorerna säger är inte roligt. Att spelarna inte kan kommunicera med varandra är oacceptabelt. Det samma gäller domarna. Nej, det handlar faktiskt inte om att tolerera andras kultur. Det handlar om att miljontals människor har sätt fram emot denna månad i fyra år, och att upplevelsen försämras. Märker ni hur provocerad jag blir? Calle sa igår att jag måste lugna ner mig innan jag blir lika galen som Spencer i the Hills. Haha. Det är inte långt ifrån sanningen.
Jag förstår att det är försent att förbjuda vuvuzela nu. Men jag vill fortfarande ha rätt till att tycka de är onödigt störiga. Och det utan att bli kallad intolerant och dömande. Snälla, gör det inte till en fråga om rättigheter eller ras. Det tror jag verkligem inte flertalet av "motståndarna" gör, så gör inte det ni heller.
Räknar till tio.


Hemmafruvarning

Jag är i inredningsmodus för tiden. Är väldigt nöjd med balkongmöblerna efter att jag målade om dem.

Innan var de lite tråkiga och för mörka.

Fräshare nu tycker jag. Det blir snyggt till vår nya balkong i augusti.
Vi tänkte även ha en liten grill där ute. Och jag har även börjat tänka på blommor och så. Haha vad händer med mig? Hur som helst drömmer jag efter Åhléns krukor. Jag vill ha alla!


En söndag i juni

Efter en titt på Louise och Marins nya lägenhet igår (det blir så bra där i Årsta!) åkte vi till Medis för att se Martins nya bands första spelning. Först hade Lou, Mirre och jag lite tjejtid med middag innan Calle och Henric ankom baren. Vi skålade i vin och öl medan vi smådansade till bandet. De var skitduktiga! Riktigt imponerade var vi nog alla. Redan vid halv elva började vi dra oss hemåt. Men gamla goda SL gjorde så att det tok sin lilla tid. Äh, det gjorde inget. Grym helg, hur som helst!


De vet hur de ska underhålla, de där Kissgubbarna.



Vitmålade människor med en svart stjärna runt ögat hittade man över hela stan igår. Ingen tvivlade på att Kiss-konsert var på gång. Fulla människor i kön. Trängsel. Förväntan. Två, kanske tre meter från scenen stod vi. Otroligt nöjda. Förband - tråkigt. Nästa förband - helt okey. Europe var det. Jag kunde endast Finale Countdown men jävlar vad jag sjöng med. Sen kom fyra gamla grabbar klädda i silver, svart och nitar. Hår som såg ut som peruker. Brösthår. Kilovis med smink. En energi som säkert kunde hålla New York med el i ett år. Röster som lät som de skulle. Komplimanger som hör med till staden de gästar. En publik i extas. Tusentals unga killar med vita, lite slappa armar i luften som slog med till takten under varje låt. Ett gemensamt hoppkalas. Fyrverkerier på scenen. Skrikfest. En taggad pojkvän som passade på en. Tender som krockade med varandra när vi skulle pussas mitt i allt hoppande. Tjejer som desperat försöker fånga alla ögonblick på kamera. Ett avslut som inte liknar något. Mer fyrverkerier. Rök. Konfetti. De bästa låtarna. Fy fan. Det bästa jag har sett!     

Vet inte riktigt vart jag vill med detta. Så kan det gå.

Jag har tänkt på något.
Vi skriver alla samma rubriker i livets tidning.
Kanske har vi tagit studenten eller fått ett nytt jobb. Kanske kom vi in på drömutbildningen eller fick en ny partner. Man blir sambos, gifter sig och får barn. I vilken ordning allt kommer är inte så viktigt. Men vi ska väl alla åt samma håll när allt kommer till allt. Till tidningens andra halvdel. Där våra rubriker blir lugnare och mer harmoniska. Det handlar om Leos femårsdag och Leahs första steg, vad vet jag. Huset har man redan så nu drömmer man om en stuga vid vattnet. Man stressar inte upp sig för det minsta lilla längre. Rubrikerna dyker upp allt mer sällan. Det kanske blir en och annan notis istället.
Sen. Mot slutet av tidningen alltså. Där måste det väl komma ett jädrans reportage, eller hur?  


49 dagar

Var vid Globen imorse. Kom på att det blir ganska skönt att bo tio minuter därifrån (GÅANDE alltså). Istället för 43 minuter med tunnelbanan det vill säga. Sådär lagom-helt-okej skönt.

Blir lite snurrig men annars går det nog bra



Eftersom solen forsvann så fort jag fick sommarlov har jag hittat andra sätt att aktivera mig. Inte lika avslappande som stranden kanske, fast det är rätt tacksamt ändå. Man ser resultaten direkt, vilket är bra för en tjej som jag. Igår målade jag grundfärg i fem timmar. Nu ska jag börja med täckfärgen. Tänk hur lång tid det kommer ta. Oj oj. Ja just det ja, de var bruna innan. Nu blir de vita. Fast ni kanske ser det.

Växer vi ihop nu så blir jag inte förvånad

Innsåg precis att jag sitter på Calles plats i soffan. I Calles kläder. Och äter Calles middag från igår.


Det kliiiiiiiar

Igår tog jag med mig Calle på en "liten kvällspromenad". Vi provade en ny väg nere vid vattnet. Efter ett tag tycke Calle vi skulle vända och gå tillbaka, eftersom vägen verkade gå åt fel håll. Nej, man ska aldrig vända! säger jag optimistiskt. Efter ungefär en timme befinner vi oss mitt i skogen. Och vi var inte ensamma. Nejnej. Vi hade miljarder myggor där som gjorde oss sällskåp. Inte så roligt längre.
Ni som känner mig väl vet att myggorna alltid har älskat mig. Mycket. Men, något nytt detta år är att de verkar tycka om mitt huvud bäst. Vad är grejen!? Min hårbotten känns som ett...ja, en hårbotten med stora myggbett helt enkelt. 


Inte för att jag är perfekt, men man kan alltids försöka

Jag minns att Stina skrev om lycka. Hur det på något sätt är lite förbjudet att vara lycklig. Nöjd. Må bra. Förbjudet att skriva om det. Man får höra njut så länge det varar, för tro mig - det kommer inte vara. Som tur är har ingen sagt så till mig. Men man märker hur vissa har svårt att glädjas åt andra.
Att må dåligt är mer accepterat. Då är det ingen som känner avundssjuka och alla mår lite bättre. Nä, konstigt detta. I en äkta blondinbella-anda ska jag alltid sträva efter att glädjas åt andra tjejer.

Men

är det redan 7 juni? Början på en månad verkar alltid gå extra snabbt men det här är ju snabbare än vinden. Hjälp. Fast nu i juni har jag all tid i världen. Jag är ledig. Och det ska jag njuta så mycket jag kan. För i juli blir det full fart och det fortsätter väl helt tills skolan börjar i slutet på augusti. Jag börjar min sommar med en hallon/blåbär-smoothie och en promenad längs med vattnet. Ja, det gör jag.

Lyckan hittar jag i lugnet. Lugnet i dig.






















Det är söndag. Solen lugnar ner människorna på stranden. Som någon drog. Alla ligger utsträckta, sökande efter varje lilla berörning solen skickar ut. Vi sitter ensamma, längst ut på bryggan. Du är våt efter att ha hoppat i vattnet ett par gånger. Jag kände inte för att bada idag. Duschen jag fick varje gång du hoppade svalkade mig lagom istället. Nu sitter vi bredvid varandra. Benen leker försiktiga i vattnet. Det har blivit varmare än för en månad sen tycker vi.
Jag lutar mig tillbaka på mina armar och tittar på dig genom mina solglasögon. Du ser extra brunbränd ut då. Ditt blonda hår är fuktigt. En vattendroppe rinner sakta ned din rygg. Jag försöker fånga upp den med mina fingrar. Dina händer rör sig snabbt i takt med dina ord. Du pratar om duschväggar, villor och sovrum. Jag instämmer leende då och då. Ser på båtarna som hastigt åker förbi. Ankorna som simmar tillsammans. Barnen som badar. Vuxna som grillar. Myggor som letar efter det sötaste blod. 
Båtarna lämnar kvar små vågor som ett litet minne till oss. Det skvalpar sådär underbart när vattnet krockar med bryggan. Du skrattar lite när vattnet når upp till dina lår. Sen fortsetter du prata.
Jag tänker att detta är livet på sitt allra bästa. Du, jag och ett hopp om framtiden. Två unga. Två kära. Två nyfikna.

Det är äkta kärlek det



Dessa tre unga kvinnor har en stor del av äran för att göra mitt liv i Stockholm alldeles underbart.

Jag tycker så mycket om dem att jag faktiskt lägger upp en bild där jag liknar extremt mycket på Dave från amerikanska Paradise Hotel som gick för hundra år sen. En bättre bild på honom:


Idag har jag sagt hejdå till en utav jordens finaste människor.

Sen torkade Calle mina tårar (försökte i alla fall) och tog med mig till stranden. Suck. Mycket emotionell har jag blivit. Sista dagarna har hur som helst varit mycket fina. Lite skola, grillning, sol, fotbollsturnering, film, cider, vin, bio, shopping och lite till. Några bilder tagna från Ida:


Korvbröd, hejaklack och en fotbollspelare.


Lagstrategi?


Haha! Henke ser ut att må bra där bak..?


Sen skulle det grillas.


Bästa bilden.


Inte alltid lätt att grilla korv ska ni veta.

Ida, jag saknar dig redan och kommer sakna dig så gränslöst mycket framöver.

Gudvadsköntasså!

Inte mycket tid att blogga dessa Ida-dagar. Vill bara nämna att jag har sommarlov. Ååååååååå så herligt!

Such a beautiful day, too many people came out to play


Ida bor hos oss nu. Vi började dessa dagar med middag i eftermiddagssolen på stranden.


Vi var inte de enda som tänkte göra det. Något vi snart skulle upptäcka inte bara var mysigt.


Först var vi glada och nöjda. Här skulle grillas!




Vi drack lite vin också!


Sen såg vi något konstigt. Där bak. Ser ni?


De var inte födda igår, om vi säger så.










Haha åh, ni ser hur roligt vi hade av detta. Ungdomar skrek "get a room". Med all rätt.


Tankar idag

Mamma fyller 45 år och jag är inte där.
Louise och Miranda var båda mycket snygga idag. Sådär extra liksom.
Jag vill också ha något att fira! Sen kom jag på att man kan fira att en förlovning är sex månader? Ja?
När du tror en kurs inte kan bli sämre - kan den det. My oh my, den kan det.
Det är bara tre dagar kvar tills sommarlov. Det känns just nu som tre veckor.
MEN det är bara timmar kvar tills Ida ska bo här. Mycket bra!
MEN det betyder att det bara är fyra dagar tills jag måste vinka av henne. Fy fan.
MEN innan dess ska vi ha massa massa roligt och trevligt.
Jag älskar att vinna över Calle i Plump.
Samtidigt är det tråkigt att Mattias ägde oss alla så enormt mycket.
Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta. Vill flytta.

RSS 2.0