Kaos





Första natten i vår nya lägenhet är över och nu är vi inne på flyttdag nummer två. Phju. Det här kommer ta tid. Men lite kul är det ändå! Idag ska vi köpa halva Stockholm känns det som. Och packa ur 100 lådor.

1 dag kvar

Hej kära ni. Behöver väl knappast säga vad som händer imorgon? Vi flyttar till Årsta såklart! Shit vad länge jag har sett fram emot denna dag. Nja, ser mer emot att vara klar med flytten, men ändå. Imorgon skriver vi sista kontrakten klockan 13, sen börjar cirkusen. Vi hyr släp och har två starka grabbar och en tjej som hjälper oss. Är så tacksam för det! Planerar att sova där första natten, så nu jäklar.

Hur har vi lyckats samla på oss så mycket grejer!?

Vad gör vi? Nu kör vi!







Som sagt.. Man blir liiite överpatriotisk av och till när man inte bor i sitt hemland. Haha. Skitrolig är det hur som helst! Nu spelar alltså Calles lag AIK mot mitt Rosenborg här i Stockholm. Champions league kval! Jag i en gammal Narvesenskjorta jag fick av Kine någon gång och vit/svart kjol under. Nu jäklar måste RBK vinna, annars blir det en pinsam resa hem. Och en irriterande nöjd pojkvän. Nej, det går ju inte. Heja heja Rosenborg!

Ps. AIK huliganerna ska vara dem värsta av dem värsta. Hoppas jag överlever. Ds.

INCEPTION



För ett par dagar sedan såg vi Inception på bio med Mattias och Caroline. Carro och Calle sov lite i omgångar, haha, men jag tyckte filmen var spännande! Älskar Leos sista filmer alltså; Inception och Shutter Island är inne på samma spår. Ni vet, vad är verklighet, vad är sanning, vem är tokig? Från ung skådis i the Beach till riktig man i Inception. Ah, ni borde se den. Jag är oftast allergisk mot långa filmar, denna var ungefär 2,5 timmar tror jag - men det störde mig inte alls! Calle ångrar som en hund att han gav efter för sömnen och missade stora delar av filmen. Hihi. Så kan det gå när man absolut ska upp klockan 6 för att spela golf!

Man smider sin egen lycka

Det är så mycket bra i mitt liv nu. Jag provar så gott det går att välja bort allt tråkigt och istället känna mig glad, tillfreds och kanske även lycklig. Jag kan fortfarande inte fatta att vi ska bo i den lägenheten. Nu är det bara ett par dagar kvar, sen är den våran så länge vi önskar.
Som jag redan skrivit går dagarna åt detta stora flyttprojekt. Vi har slipat möbler och är nu äntligen klara med att måla alla vita. Två bokhyllor och ett soffbord. 3 strök med målarfärg. 3 timmar tar varje strök. Vet ni, det blir 27 timmar med målande. Hoj hoj. Sen har vi sålt en massa möbler, packat nästan klart och idag blev det en obligatorisk tur till IKEA. Vi fick köpt säng! Som jag har längtat efter en ny. Vet inte ens om jag vågar berätta detta för er, men den vi har nu köpte Calle på blocket för 200 spänn. Haha. För typ två-tre år sedan om jag minns rätt. Det säger vilket skick den var i när vi fick den, och den har inte blivit bättre med åren. Så på fredag får vi förhoppningsvis extra fina drömmar i den nya sköna och stora sängen. 180 blev det!
Efter IKEA fick jag typiskt nog migrän och har försökt sova bort den i ett mörkt sovrum med fläkt. Funkade tyvärr inte, men jag ska ändå packa kläder nu. Ska nämligen tvinga min pojkvän att slänga några av sina urgamla kläder, hihi. Först blir den pannkakor!

Sometimes I need somebody who can make me feel alright



Samtidigt som livet är hårt kan det plötsligt bli ljuvligt enkelt också. Efter timmar med målande och kommentarer alá vi kommer aldrig bli färdiga! bestämde vi att vi skulle göra något. Inte åka hem och dö i soffan utan faktiskt göra något. Wiho. Så vi åkte till fabulösa Heron City. Åt middag på restaurant. Mycket mysigt. Vi var båda på skratta-åt-allt-humör. Vi åt italiensk glass och pussades hela tiden, sådär jobbigt par som förstörs andras glassätande. Och vi såg Eclipse! Äntligen! Den var långsam men fin. Sen sprang vi ut i extremt regnväder, åkte hem och dog i soffan. Haha.

Det är ett hårt liv vi lever

Av och till blir man sådär trött på livet. Av småsaker. Inte varför måste världen kriga utan mera varför regnar det idag. Förra veckan packade jag på dagarna. I slutet på veckan bestämde jag att fan heller, jag vill sola och bada istället. Torsdag - massa moln. Fredag avtalade jag med en kompis att sola heeela dagen. Fredag - moln. Lördag - regn. Söndag - regn. Vad hände Stockholm? Tydligen ska det bli bra igen till veckan, men jag vill sola nuu. Trött på livet.

Istället för att sola bestämde jag och min kompis Maria att vi skulle göra stan istället. Vi shoppade, åt lunch och shoppade lite till. Jag hade nya ballerinas på. Ballerinas! Man ska inte få skavsår över allt av ballerinas! De ska vara sköna. Blir galen på mina fötter. Crocks är typ det enda i hela världen jag inte får ont av. Lyckat! Trött på livet.

Kul liv. Verkligen.

Inser att min blogg tar stryk av min flytt. Jag gör inte mycket annat än att måla, packa, köpa och planera. Marthe, tur för dig att du inte kom hit ändå - tror du hade blivit uttråkad! Kom i augusti istället vetja.
Nu har vi målat från förmiddag tills typ nu. Gaah blir aldrig klar! Imorgon kommer vi hålla på från morgon till kväll. Tänk på resultatet, tänk på resultatet, tänk på resultatet.

Besviken. Dumpad helt enkelt.



Varning: Läs inte om du inte vill veta hur säsong sex slutar.

Här har jag gosat ner mig i soffan med glass och kuddar. Sista avsnittet någonsin av The Hills. Kristin gråter, jag gråter, Brody gråter. Vi gråter till sammans liksom. Vad ska hända med oss nu? Kristin som ska flytta till "Europe" och allting. Slutscenen. Brody kramar Kristin. Ett sista farväl. Hon kliver in i bilen som ska ta henne till flygplatsen. En sista zoom på Brody med Hollywoodskylten i bakgrunden. Som rör på sig! Den rör på sig! Bakgrunden rullas bort. Det var fake. Brody börjar klappa! Han ska ju vara så ledsen! Det zoomas ut. Massa människor, filmkameror, fejk, fejk, fejk. Och här kommer Kristin igen! Hon har ju sagt hej då - for evvvaah!? De kramas. Varför? Ååh nej nej nej. De är glada för att The Hills är slut. GLADA!! Här sitter jag med tårarna rinnande. Känner mig dum. Lurad. Förnedrad. Dumma The Hills.

Kepler - Hyptnotisören



Vet inte hur många boknördar som läser min blogg. Men om det finns en där ute - läs denna! Otrolig spännande. Och ett annat tips - läs inte Dan Browns senaste. Jättebesvikelse. Jag som älskar alla hans böcker. Men inte den. Märkte hur hårt han försökte. Han ville verkligen. Men nej.
Kepler däremot! Läs!

Speciellt och hur skönt som helst.

Ikväll firar vi! Är det för att vi för att vi har varit pojkvän/flickvän i 40 månader? Nope. Vad vi firar vill jag inte skriva, för alldeles för många skulle bli avundssjuka. Hehe sanning ju. Men jag lovar, jag är inte gravid (vilket alla tror så fort jag säger att jag är glad). Vi firar på vårat sätt. Skumpa och praliner? Nej, hämtpizza och pepsimax. Firandet kommer vara i exakt en timme. Sen har vi andra saker att göra. Hämta bokhyllor nämligen. Tjohej!

Kärlek i Sundsvall

På väg till Trondheim stannade vi i Sundsvall och sov över där en natt. Är otroligt nöjd med det valet, resan blev mycket skönare och dessutom var hotellet i sig något av det bästa jag har varit med om. Vi valde nämligen ett kärlekspaket. Så här ska vi ha det på vår bröllopsnatt sa jag till Calle. Han tyckte dock att vi skulle ha något ännu bättre då. Min romantiker.




Jordgubbar, lyxchoklad, en bok med fina citat, doftljus och massageolja.


Även en kall flaska champagne väntade på oss.


Nyduschad och läser medan Calle tittade på VM (läs: sov).


Badrummet var en dröm! Precis som allt annat. Vi klädde på oss och åt middag på en fin restaurant ute i kvällssolen. Jag har världens bästa bild på Calle när han öppnar skumpan. Haha. Men han är naken. Synd.


Sen gick vi ner till hotellets fina pool. Åh. Nu vill jag tillbaka.


Nöjd och kär. Kan man få känna såhär resten av livet tack?

MiniNorge i Stockholm

Pojkvännen och jag var ute och körde lite ikväll. Bland annat var vi i Husby för att hämta ett bord. Plötsligt svänger vi in på Norgevägen. Jag blir taggad! Sen upptäcker jag att alla småvägar som går åt höger och vänster har Norgenamn! Vi körde förbi Stavangervägen, Trondheimsvägen, Oslovägen, Nidarosvägen (!), och hamnade på Bergensvägen. Så himla mysigt! Synd att miniNorge är värsta hooden här bara. Slitna byggnader och bortglömda affärer. Helt ärligt var det lite läskigt. Haha, fina flickan från Hässelby liksom. Att det var otrevligare där än här säger sitt.

Hur som helst, Norge förföljer mig! Fast förföljer blir fel, för det är mycket välkommet. På Åhléns idag tittade jag på korgar och kärade ner mig i någon. Tittar upp och vad står på skylten om inte Korg Trondheim? Hehe.
Och äntligen börjar norska artister få lite radiotid i Sverige. Donkeyboys har ju fått hålla på ett tag, men här om dagen hörde jag Madcom med Glow också.

Där ser ni. Det går inte en dag utan att Norge gör sig påmint någonstans. Och jag gillar det.

Revolutionery hair

Fullständigt klar över att detta inte är event of the year för er. Men. För mig är detta stort. Större. Störst! Tänk, jag klippte mig. Jag vågade! Deardevil helt enkelt. Och ja, det betyder en session med Calles webcam.




IKEAlådor är underskattade

Jag kan inte tänka på bara en sak i taget. Tankarna susar runt i huvudet och jag hinner knappt fånga några. Så känns det idag! Så mycket att ta tag i, så mycket som händer runt mig, så mycket att komma ihåg, så mycket att försöka glömma. Jag vill städa där uppe. I huvudet alltså. Köpa IKEAlådor och packa ner allt där det hör hemma. En låda skulle heta glömma, en skulle heta viktigt och en tredje skulle heta not my business. Typ så. Åh det vore perfekt.

Good good good day.


Dagen har mestadels gått åt att packa. Här satt jag i timmar och gick igenom bilder och allt möjligt. Ambitiöst med vattenflaska, eller hur?


Körde vidare på hemmafrugrejen och gjorde pastasallad till middag med alldeles för mycket pasta (lär aldrig hur mycket man ska göra!), ruccola, mozzarella, skinka och tomater.


Sen fick jag med mig killen på ett kvällsdopp. Vi badade och spelade även lite badmingon i vattnet. Tills jag knäckte min racket.. Kul.


Men min kille var glad och snygg som alltid.

Förresten, ser ni hur ledsen hans bröstvårta är? Haha. Han kommer döda mig nu. Men den är alltid lite ledsen.

One Piece, hur konstigt!?







Haha. Calles One Piece är lite tight alltså. Fast han är så söööt. Fenomenet One Piece har inte kommit till Sverige än. Länge trodde jag inte att det skulle det heller, fast nu såg jag att några storbloggare har beställt ifrån Norge. Så då blir det väl en hype här med. Usch! Min kille och jag har länge skrattat åt denna hemska sparkdräkt som har varit så populär i grannlandet. Därför var jag tvungen att köpa en till honom när jag hittade en på rea. För de är dyra annars! 2000,- har jag hört. Galet. Vad tycker ni om One Piece? Helt okej som mysdress hemma tycker jag, men nej - folk använder dem ute bland folk. Så nu blir det spännande att se hur det blir här. Har Sverige lite bättre smak eller inte?

Det är varmt.

Vi har gjort mycket bra grejer, även idag. Inte njutit av solen dock. Suck. Men! Vi har köpt nytt skrivbord och tevebord. Skrivbordet skulle va litet och vitt. Och detsamma med tevebordet egentligen, eftersom själva teven kommer hänga på väggen. Mycket nöjd. Bara 12 dagar kvar nu.
På IKEA idag körde vi "en Blondinbella och Nils". Vi beställde en massa gott och delade på allting. Ni vet, bulle, kladdkaka, morotskaka och mera. Haha. Varför? Ju, för att vi har varit i Norge och plötsligt verkade allt så himla galet billigt! Hoppas prischocken håller i sig lite, allt är mycket roligare då.

Nu är det dags att göra middag och dricka kall saft med isbitar i. Jag tror faktiskt vi lyxar till det med jordgubbar och glass till efterrätt. Wiho. Vet ni, jag ska äntligen visa er Calle i en One Piece imorgon. Han är så söt! åh, mitt hjärta.



Trondheimsdagar II

En utav kvällarna var det VGlista topp 20 på torget i Trondheim. Det är typ samma som Rix FM sommarshow ni vet. Vi fick ett mysigt bord på en uteservering vart vi lyssnade, tittade och pratade massor. Han som sjunger introlåten till True Blood har tydligen blivit riktigt känd i Norge, så han var där. Det tycker jag var kul, det är ju mitt favvoshow! Okey, jag har många favorit tv-serier, men det är verkligen en utav dem bästa. 
Några kort tog jag också! Marthe var med, som alltid. Hon var riktigt duktig på att hänga med oss, den där tösen.
(Tös är ett lite mysigare/gammalt ord för tjej/flicka. Inte en billig tjej som det betyder på noska. Haha, det kunde blivit fel.) 


Marthe, min fina fina vän.  


Jag med ett äkta leende och min kära man.


Och vår kompis - mannen med True Blood låten.

13 dagar kvar tills Den Stora Flytten

Det är bara inte min dag idag är en fras jag har använt varje dag den senaste tiden. Så jag säger en gång för alla: Det är bara inte min månad denna månad. Så vet ni det liksom. Stockholms gräsmattor är gula. Så torrt och varmt har det varit. Idag var första dagen med moln. Förstår ni vart jag vill? Min första dag i Stockholm på länge är lika med sämsta värdet på länge. Fast vi badade massor ändå.
Det jag egentligen skulle berätta var hur galet nöjd jag är. För ungefär ett år sedan hittade jag min drömbyrå. Jag visste bara inte vilken stil jag ville köra med här hemma, så jag valde den svarta. Big mistake. Så idag hittade vi en jättebillig likadan, fast i vitt! På Blocket. Älskar Blocket (Finn.no typ). Gissa om den blir perfekt i den nya lägenheten. Nu måste vi sälja den svarta bara. Calle går runt med världens leende, han tror nämligen vi kommer få mera för vår svarta byrå än vad vi köpte den vita för. Sådant gillar han. Väldigt, väldigt mycket.


Trondheimsdagar I

Åter i Stockholm är vädret hur bra som helst. Strålande sol och  27 gradigt. Vädergudarna älskar Stockholm i år. Dock har de ouppgjorda buissines med Trondheim. Det var sol nästan varje dag - fram till klockan 12 på förmiddagen. Då kom molnen. Så frustrerande! Vi försökte många dagar att sola, men slutade alltid med att vi fick erkänna förlusten och åka hem. Precis som denna dag:


Calle har svårt att hitta en bra ställning när han ska läsa..


...så han väljer the easy way out.


Mari fryser medan hon läser. Titta på himmeln. Vit, inte blå.


Och Marthe är bara kool.

Nu ska vi på stranden och bada. Tydligen ska det regna ikväll och kanske imorgon.
Oj, vad mycket prat om vädret. Jag måste ha blivit gammal.

I could really use a wish right now

Ni är söta som tittar in här typ varje dag! Måste ju betyda att man gör något rätt. Höhö.
Jag är hemma igen nu. Mycket att berätta, mycket jag inte kommer berätta. Hur som helst, jag kommer att må bra. Snart hoppas jag. Nu ska jag bara slappna av här hemma och läsa en bok på sängen med min fästman. Ser fram emot att blogga igen! Faktiskt.

RSS 2.0