Du och jag och kärleken

När jag var 17 längtade jag efter dig. Jag visste bara inte vart du var.
När jag var 18 träffade jag dig. Och kunde inte glömma dig.
När jag var 19 började jag älska dig. Och aldrig tänker jag sluta.
















busy busey busay

Äntligen har jag en stund över för lite dator, lite teve och lite luuugn. Dagarna bara flyter på här med arbete, tenta och vänner - men det är skönt. Är det bara jag som känner att det nyss var helg? Hjälp.
Förresten har jag satt ny rekord i hur-länge-blommor-kan-leva här hemma. På inflyttningsfesten för en halv evighet sen fick världens finaste blommor av Carro&Mattias, och de lever fortfarande! Dock börjar de sjunga på sista noterna nu, men ändå. Mycket nöjd! Rekordet är ju annars ungefär 3 dagar..


Kulturkrock

Calle i telefonen: Älskling, vad vill du ha till middag idag?
Jag: Gröt! Jag är så sugen på gröt!

Hur konstig Calle än tyckte att jag var igår (hallå det är ju julmat juu) så lovade han att köpa med gröt hem. Nice! Risgrynsgröt var det jättelänge sen jag åt.
Vet ni vad han kommer hem med då? En konstig Mannagrynsgröt! Typ som norsk römmegröt, fast utan någon smak alls. De där svenskarna alltså, har inte alltid koll. Ah, livets besvikelser.


ARI BEHN FÖR MQ



Det är konstigt att se Ari Behns gamla ansikte överalt vart jag går. Haha, whot? Varför VARFÖR valde MQ honom? Han är väl snygg (för att se ut att vara 50) och så där, men jag får genast en Dressman-känsla. Gift med en prinsessa är han ju, men jag lovar att inte ens 20 % av svenskarna känner igen honom. Flopp om du frågar mig.

Update: Att ha journalistvänner är ju inte dumt. Louise kollade genast upp med reklambyrån varför de valde just Ari. Tydligen har MQ öppnat i Oslo nu. Där ser man! Och de andra personerna är visst hans vänner.

Another day

Idag mår man som man förtjänar som alla brukar säga. Verkligen. Mirandas födelsedag blev lyckad som alltid! Hon fixade bord på Sturecompagniet, och där blev det en massa dans och en hel del champagne.. Jag avslutade relativt "tidigt" och susade hem strax efter halv 2. Men fortfarande är jag seg idag. Jag som skulle skriva hemtenta, HAHA hej optimist! Nu ska jag och min karl ska ge oss i väg och köpa thaimat nu här på hörnet. Om det är öppet.
Laddar inför veckan ikväll, den är fullproppat redan kan jag säga. Men då lär den gå fort också! För nästa vecka kommer världens bästa Marthe hit och jag längtar så jädrans mycket! Vad mycket roligt vi ska göra!!


I fall att ni inte vet

så är det fredag idag! SKÖNT. Eftersom Calles och mina planer har krockat lite i veckan ska vi verkligen gosa till det här ikväll. Tacos och en film kanske? Och Idol såklart! Perfekt slut på veckan och en början på helgen. Det har varit mycket denna veckan, och ännu är den inte slut. Skola och jobb i massor, vin och SATC hos Miranda, 3,5 årsdags middag ute (haha visst är vi söta) och även lite läsande till hemtentan. Helgen bjuder på en snabb tur på stan, födelsedagsfirande och en bakissöndag med tentaskrivande. Låter kul va? Jorå, förutom söndag tror jag denna vecka får klart MVG.

Something is wrong that is not right

Precis hemma från skolan. Gråter av facebookstatusar, gråter till Bondibeach eller vad det nu heter och gråter till folk som bloggar om sina barns födelsedagar. HA HA. Det är något som är fel på mig här.

COLD SPICY GREY AUTUMN












List it

10 FAVORITER
Färg:
Vit, blå.
Mat: Kött och potatisgratäng.
Band: Band? Nää, är mer för artister just nu. Konserten med Kiss var sjukt bra dock!
Film: Nya filmar jag gillar är Inception och The Amarican.
Bok: Är en deckare-tjej, men jag älskade faktiskt Marian Keys senaste.
Sport: Tittar gärna på fotboll! Själv går jag helst promenader.
Årstid: Sommar är aldrig fel.
Veckodag: Fredag!
Glassmak: Vanilj, kanske med chokladbitar.
Tid på dygnet: Morgon när man är ledig, annars är jag definitivt en kvällsperson.


9 FÖR TILLFÄLLET
Humör:
Super! Lite trött bara.
Smak: Ska äta indiskt snart, så?
Kläder: Just nu en stor mysig stickad tröja och leggings.
Bakgrund: Kanal 5, Charmed he he.
Nagellack: Inget.
Tid: 16.51
Omgivning: Fina lägenheten som är skiiitkall, så jag har tänt lite värmeljus.
Irritationsobjekt: Alla ”röda” som tycker sig vara bättre än alla andra – och som ständigt påpekar det! Blir tokig, vad säger det om dem som personer?


6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina nära vänner:
Nej
Brutit mot lagen: Inget seriöst.
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Nej
Varit med på tv: Nej inte vad jag minns
Kysst någon du inte känner: Jo, det har väl de flesta. Så jag lärde känna Calle ju!


3 PERSONER
Du kan berätta allt för:
Calle och flera tjejkompisar.
Du tycker om: Mina vänner såklart.
Du inte gillar: Alla som röstade SD.


2 VAL
Kaffe eller te:
Kaffe (!!)
Vår eller höst: Svårt, tycker om båda.


1 ÖNSKAN

Att alla nära mår bra. Och Wii med Mario! Ha ha.


Nej nej nej

Jag delar folkets chock och oro över att SD tillslut har tagit sig hela vägen genom det svenska systemet och in i det heligaste - riksdagen. Här ska 20 mandat från det rasistiska partiet dela korridorer, lunch och mängder av tid med Sveriges mäktigaste människor. Nej, de är plötsligt en del av landets mäktigaste människor. Glädjen över en fortsatt blå regering är svår att njuta. En sådan äcklig eftersmak har jag aldrig varit med om förut. Samtidig har jag förtroende för Alliansen. Jag tror och hoppas att de kommer handtera detta på ett sätt som gör SD oviktiga. Jag hoppas de kommer gå vilsna runt i riksdagen och undra varför de ens orkar vara där. För att inga lyssnar.

Valet 2010

Har precis kommit hem från middag med pojkvännens pappa. Nu har vi bäddat ner oss i soffan och följer valvakan med en spänning i kroppen som inte liknar något. Håller tummarna för att Alliansen får sitta kvar och fortsätta att föra Sverige framåt. Det ser ljust också, men man vet aldrig.


Vår innflyttningsfest!

Det var så roligt igår! Alla var på bra humör och jag lämnade hemmet med en lycklig känsla igår natt. Sen ute märkte jag snabbt att det kanske blev lite väl mycket bål, vin, champagne på mig. Ho ho. Det händer ju. Vill ni se några bilder? Jag agerade för en gångs skull inte fotograf igår, men Calle och diverse kompisar tog sig an uppdraget.


Glada tjejer fanns det många av!


Köket invaderades av killarna. Här går vi emot normen liksom.




Snyggaste paret.


Mirandas "oskyldiga" min beror på att hon nyper mig. Busfia!


"Posa INTE" skrek Mirre när hon fotade




Alltså, det finns 100 bilder på mig, Miranda och Louise. Sen finns det inte så många fler. Ha ha. Lite synd, men jag lovar - det var inte bare oss som var där. Tar jag inte helt fel var det ungefär 25 glada människor! Åh det var roligt. Jag vill ha inflyttningsfest igen snart.

H E M M A













Vår lägenhet igår kväll, innan festen drog igång. Äntligen fick vi upp min bildvägg i hallen. Är grymt nöjd med den! Och tavlor i vardagsrummet gjorde lägenheten hemtrevligare. Under festens gång fick vi även underbara presenter från fina vänner. En jättefin ljuslykta till golvet, en snygg växt (den ska inte dö, den ska inte dö), blommor, skål, hängande lykta och lite till. Folk är så snälla.

Fyra norrbaggar i stockholm

Så skönt med lite norsk input här i sweden! Vi körde middag och Idol, jättetrevlig. Och imorgon ses vi igen på min och killens inflyttningsfest. Tror det blir hur kul som helst! Uppskattar att vi blir mellan 20 och 25 personer kanske, vilket egentligen är tokigt många här inne. Samtidigt kommer ju aldrig så många som man tror, så det blir nog jättebra. All in! Imorgon blir en lång dag innan första glaset med vin kan drickas i alla fall. Det ska handlas, tvättas, städas och massor av kort ska upp på väggarna. Hoppas jag. Tur att vi båda är "lediga" från skolan!

Min bubbla just nu

Norska. Svenska. Jobba. Tålamod. Skratt. Huvudvärk. Tandvärk. Trötthet. Kärlek. Stress. Längtan. Förväntan. Ångest. Besvikelse. Hopp. Idol. Politik. Sömn.


När man älskar som mest, sticker det hårdast.

Aldrig såras man så mycket som när det blåser som värst med den man älskar. Just i stunden gör det så ont så ont. Vi har aldrig varit så mycket för att bråka, men det händer absolut. Ni får inte tro annat. Idag var en sådan dag. En liten grej blåsas opp till en storm. Det hettas till. Frustration, oförståelse och sinne. Men även när det är som jobbigast vet vi båda två att det blåser över. Känslorna går över till utmattelse, ömhet och en önskan att bara kunna pussas igen. Kompromissar görs, kramar och pussar utväxlas och sådana fina ord sägs som läker såren snabbare än något annat kan göra. Nej jag vet inte. Inga skriver om just detta. När det inte är som rosa moln och bubblande champagne. Så jag tänkte bjuda på det. Och det bästa? Det bästa är efteråt när man ligger tätt intill varandra och blivit påminda hur viktigt det är att ta vara på varandra.


Måndag

Nu sitter jag och förbereder inför en heldag på skolans bibliotek imorgon. Vad konstigt att inte ha min Ida där. Men jag är väl vuxen och klarar mig själv får man hoppas. Närå, det ska bli jätteskönt med en rejäl pluggdag. Jag får inte riktigt till det här hemma, så mycket annat roligt att göra istället. Vilken kontrast det är. Ena dagen kör jag 09-17 på jobbet, som vilken anställd som helst. Vore jag lite mer skoltrött skulle jag nog lätt kunna hoppa av skolan och ta jobbet som ett heltidsjobb istället. Men smartare än så är jag, som tur är. Det är riktigt skönt med dessa kontraster. Jag får det bästa av båda världar kan jag tycka. Pengar, utmaningar och ansvar med jobbet. Utmaningar, frihet och ansvar på ett helt annat sätt med skolan.
Nu blir det sängen snart. Det är något med måndager alltså.

KÄRLEK





Titta vilken underbar klocka jag hittade idag! Vi åkte ut till Sickla for att titta i min favvoaffär Chilli, och såklart kom jag inte hem tomhänt. Så jäkla nöjd med den. Nu står den och glassar på hyllan över teven. Hedersplatsen med andra ord.

THE AMERICAN



Igår blev det plötslig shopping i stan, fika, middag med Carro och Mattias och en påföljande bio. Vi såg the American, som det rådde delade meningar om efteråt. Jag och min pojkvän var rätt eniga faktiskt. Den var bra! Väldigt tyst, lugn, nästan lite trög. Men jag tyckte det var så skönt. I kontrast till all pangpang boomboom alá Hollywood. Och det var mycket symbolik. Tumbs up! Sen är det ju kul att början av filmen utspelas i Sverige. Tror det var nära Östersund faktiskt, men i filmen står det att det var Dalarna. haha. Kommer ihåg allt kaos förra året när det spelades in. De fick spärra av stora delar av den lilla byn, eftersom folk var alldeles för nyfikna.

I'm blue damdadirarara

Politik. Nej, vi går inte dit. Men för en gångs skull är jag engagerad! Jag får ju tyvärr inte rösta i riksdagsvalet (än?), men jag ska göra min plikt och rösta i kommun och landstingsvalet. Vote or die liksoom.
Igår bjöd jag på oss en helkväll med discobowling och middag efteråt. Vi var det där töntiga paret som hånglade upp varandra mellan varje slag. Ha ha. Säger man slag i bowling? Kast kanske. Äh. Nu lyssnar jag på Calles fina syster som intervjuar Ana Gina i P3s Morgonpasset helg. Duktig journalist är hon.
Lugn helg alltså, ingen utgång. Ska dra med mig pojkvännen till Chillistore. Hej världens tråkigaste update, märker jag nu. Och hejdå.


If you show me yours, I'll show you mine

Jag kan bli knäpp av er! Jag SER ju att ni är några som tittar in typ varje dag, men kan ni ge respons? Neeejdå, det måste vara läskigt eller något. Inte alltid lika roligt att uppdatera då, därför gör jag det inte heller.
Så. Nog käftande. Hatar själv när bloggare klagar på kommentarer (snarare frånvaron). Ups.
Jag sitter i en halvstökig lägenhet med en skön fredagskänsla. Men fredag är det inte alls, jag ska ju jobba imorgon. Jobbar rätt mycket om dagarna, skönt så länge det fungerar ihop med skola og vardagsliv. Sen kommer jag inte få ha dessa lyxiga "välj själv" tider, så jag njuter så länge det går.
Dessutom har jag ett shoppingbegär som växer inom mig! Igår klickade jag hem tavlor, men nu är det kläder jag suktar efter. Måste lösa det där snart.


Titta hur vardagsmysigt man kan ha med en öl och en cider. Och the Real Housewifes of New York tydligen.

Knasigt



Tänk om detta liv är en dröm. Kanske jag vaknar snart, i min säng i Trondheim. Med pappa i livet, Christian som liten vilding och jag som gymnasieelev. Av och till känns det som om det är möjligt nämligen. Mitt liv är så totalt upp och ner, ut och in, annorlunda från vad jag hade väntat mig. Ska bli journalist (!), bor i Stockholm (!!), förlovad med en söt svensk (!!!), mil efter mil hemifrån (!!!!). Jag slutar inte förundras.


Hur öppet är för öppet?

Egentligen sitter jag och pluggar nu, men en något har fastnat i min hjärna. Hur pryda är folk hemma? Med sin partner alltså. I mitt kompisgäng är vi väldigt olika nämligen. Någon borstar inte  ens tänderna framför sin kille, någon slänger ut sin kille om han skulle kissa när man själv befinner sig i badrummet, medan vissa lätt skulle kissa med öppen dörr. Verkligen motsättningar. Jag tänker så mycket på detta att jag har börjat fråga stackars klasskompisar om vad de tycker. Kissar ni med öppen dörr? Går ni runt i mjukisar? Rakar du benen varje dag? Oh the questions. Jag för min del har alltid varit mig själv runt Calle. Mjukisar om jag känner för det, skitigt hår om jag inte vill duscha, håriga ben ifall jag inte pallar raka mig. Det är ju så jag är. Om inte jag kan vara mig själv här hemma, vart kan jag vara det då? Jag tycker inte vi har dödat romantiken med detta öppna sätt att leva. Nästan tvärtom. Vi är så nära varandra, en del av varandra. Inte skulle jag vilja gå på tå här hemma i rädsla för att han inte skulle tycka om mig annars. Eller? Är jag helt fel ute? Jag känner mig ganska ensam om denna uppfattning nämligen.

Dagens matblogg

Bara för att jag vill några bilder tänker jag lära er att göra köttfärsbiffar. Grymt gott!


Man hackar lök. Ser ni äggen också?


Blanda nu köttfärs, lök, ägg, ett paket fetaost och ströbröd.


Visst ser det vidrigt ut?


Klappa till biffar såklart.


Stek.


Och server! Mums.

Allt till sinom tid?

Saaakta men säkert formar vi vårt hem. Vi har bjudit in till inflyttningsfest om ett par veckor, så innan dess vill jag gärna har lite mer ordning. Just nu håller min pojkvän på med skrivbordet. Jag har haft städkick nu efter jobbet och valsat runt som en tok. Hatar att inte allt har en egen plats än! Tid og tålamod. Något jag vill, vill, vill ha är skrivbordsstolen Gregor från Ikea. Den är så liten, söt och faktiskt komfortabel. Synd att 900,- känns lite mycket för en stol just nu. Jag ska ju ha nytt matbord med stolar också. Och bilder, ramar, spegel, skostativ, hatthylla.. Ja. Mycket grejer helt enkelt. 


Effektiv dag.

Det enda jag åstadkom igår var en fika med Ida (!) och Louise. Annars var jag helt enkelt bakis. Idag däremot har jag hunnit plugga ett par timmar, sen shoppat en härlig militärgrön höstjacka och handlat en massa på Ikea. Matta till matbord, skrivbordslampa, förvaringslåder och lite annat. Nu blir det en ordentlig köttmiddag och en lugn kväll innan veckan drar igång.  

Jag är mer komplex än så


Ser ni mig? He he. Från stureplan.se

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara detta utan att förnedra en hel "kultur". Men skitsamma. Igår hade jag jäkligt kul! Ett litet gäng norska och svenska tjejer var hos mig och förfestade lite innan vi åkte till Stureplan. Så roligt med lite norrmän här! Vi åkte in till Ambassadeur vart vi drack drinkar (redbull vodka) och dansade rumporna av oss. Jag hade så kul! Men. På Stureplan måste man typ betala för att få sittplatser. Det står vakter som passar på området. Är man inte snygg eller har pengar kommer man väl inte in. Plötsligt var alla andra tjejer där inne. Jag fick väl visa lite klyfta, så var jag inne jag också. Fast ush, det var inte roligt någon stans. Bara dryga män alá b-kändisar som köper in stora lass med skumpa, delar med alla tjejer och tar för sig. Tjejer som så uppenbart är där endast för lite gratis alkohol. Neeej det där är inte jag. Verkligen inte. Men nu har jag sett! Och provat. Nästa gång kör vi på Söder.


Tack för den, verkligen.

Nu på morgonen tittar jag på The Voice morgonshow. 3 norska killar som ska delta i stand up festivalen i Stockholm nu gästar. Programledarna nämner att Jonas låg med en norsk tjej. Killarnas svar: "Nei, hun var ikke norsk. Hun var trönder!" Sen "Trönder liksom. Tenk deg at du har en Ferrari, men så plutselig kjörer du en Lada istedet".

Hej hej

Jag lever. Så att ni vet det. Jag bara jobbar så mycket, är i skolan en del och gör en hel del annat roligt. Tråkigt för er, jag vet. Hö hö. Spindelpaniken har lugnat sig lite. I natt sov jag faktisk. Trots att Miranda tvingade mig att titta på en likadan spindel på nätet igår. Det ni! Nu har jag en helkväll hemma, rätt skönt. Ska pussa på min kille som jag sett mindre de sista veckorna än jag har de sista åren. Nja, men ni fattar. Tjohej!

RSS 2.0