Det ska planras i tid minsann

Igår var vi på Bröllopsmässan. Halleluja det var roligt. Vi pratade med många trevliga människor och samlade på oss massor av tips och möjligheter. Iiih! När vi sedan åkte hem till Calles föräldrar på kvällen hade de varit och tittat på kyrkan och lokalen vi troligen vill ha. Hur söta!? Sedan satte vi upp en gästlista tillsammans: 105 gäster är vi uppe i nu. Host. Men det är bruttolistan, vi får se hur många som får vara med sedan.. haha.

Glasögonorm

Haha jorå. Jag är glasögonorm igen! Tydligen har jag råkat få en repa i ögat (!!), så jag kan inte använda linser på ett tag. Ska tillbaka till optikern på måndag, så får vi se om det har läkt.

 

Jag har inte använt glasögon offentligt sedan 2005. Och då var det en helg i Oslo där jag var tvungen, eftersom min lins gick sönder. Så förutom den helgen är det troligen 12 år sedan jag gick med glasögon! Hjälp! Jag tycker det är jättesnygg på andra, men själv vill jag vara utan. Säkert trauma eftersom glasögon absolut INTE var koolt i förskolan och låg/mellanstadiet. Jag var även blessed med tandställning. Herregud.

 

Det jobbigaste är dock att glasögonen är riktigt gamla, så jag ser väldigt dåligt i dem. Plus att de är för stora, så de ramlar ner hela tiden. Just my luck, på nytt jobb och allt^^

Snabba tre år

Att den här osäkra tonåringen skulle ta journalistexamen i Stockholm hade hon inte trott för 6 - 7 år sedan. Haha! Här på studieresa till NRK i Oslo.
Imorgon ska jag vara praktikant. Igen. Känns både jobbigt och spännande.

Pepp pepp!

Två glada tjejer 2009.

Idag sprang jag en löprunda i Årsta med Calle. Vilken stor dag! Ni kan nog inte förstå, men för 1 år sedan skulle jag aldrig, aldrig orka springa ens 500 meter. Nu kan jag jogga bredvid min man en hel runda. För stolt för mitt eget bästa! Och jag kan verkligen tacka den söta tjejen på bilden här över för detta. Eftersom vi tränar på samma gym får jag motivation till att dra mig dit, själv på dagar jag inte alls känner ett sug efter att ta på mig springbyxorna.
Tack Carro, imorgon kör vi igen!

Bordsplacering

Istället för att 80 personer ska springa runt som galna kycklingar för att hitta sina platser borde man kanske ha en sådan? Den kan stå framme så att folk redan vid minglet kan få koll på var de ska sitta under middagen. Så fin! Från confetti.co.uk

 

Och just det. Vi har ändrat datum: Om det blir som vi vill kommer 10 augusti nästa år bli vår bröllopsdag! Men tyvärr får vi inte boka kyrkan än. Datumen för nästa år släpps nämligen inte före augusti! Haha, det måste vara en stockholmsgrej? "Klockan 9.00 släpps nästa års vigseltider". Okejrå.

Vår fina kökslampa


Lördag 14 januari

Idag gick åkte jag till Ringen och gjorde undan 7 enkäter som har hängt över mig hela veckan. Så skönt. Sedan köpte jag träningskläder, tränade i 90 minuter, handlade mat och åkte hem. Och där var hela dagen över! Nåja, lite så känns det. Jag är väl inte ensam om att vilja få ut så mycket så möjligt av helgen - och det resulterar oftast i ångest istället. Det ska jag släppa nu! Jag har städat och gjort redo för mat. Nu väntar jag på att min man ska komma hem från pingis, så ska vi äta.

 

Just det, Calle och jag har ett enda nyårslöfte - och det har vi tillsammans:
Att minst en gång om veckan äta middag vid matbordet.

 

Det låter kanske konstigt för er, men för oss är det riktigt stort! Vardagarna försvinner så fort. Oftast har en av oss något att göra efter jobb. Om Calle tränar pingis är han hemma vid 21. Om jag tränar är jag hemma vid 19. Plus att vi är vana att äta i soffan, framför ett avsnitt av något vil gillar.

så att ni vet

Mina bilder kommer användas i tidningen. Jag har haft en fin vecka: tränat, intervjuat, haft tjejmiddag och ikväll tar vi helg. Jag har spikat praktiken, skolan kommer inte vara inblandade. Nästa vecka har jag min bachelor. Imorgon är begravning. Nu ska jag skriva klart och lämna in min praktikrapport.

Kanske kanske

I torsdags åkte jag till Uppsala och intervjuade en familj till tidningen. Och vet ni? Jag fotade också! Det är inte alls säkert att vår ad tycker om mina bilder, men om hon gör det kommer de användas till reportaget. IIih spännande. Det var så kul att fota! Pojken var så söt och jag önskar jag kunde visa några av bilderna.

Långhelg

..måste vara det bästa som finns! Ni ska bara veta hur mysigt vi har det :) Igår åt vi en lång lunch med svärisarna (haha!) och snodde med oss en bil. Åkte till Ikea och sedan till Heron City var vi åt middag och äntligen såg Tintin 3D. Tyckte den var bra, tittade inte på klockan en enda gång. Och det är bra betyg det. Idag hade vi sen frukost och åkte raka vägen till Sickla. Köpte kläder, slipade våra skridskor och hittade en fin lampa till köket.

 

Vi har i loppet av helgen, efter 1,5 år i denna lägenheten, hittat en lampa till sovrummet och en till köket. Nu saknas bara vardagsrummet..
Denna hänger i vårt kök i alla fall!

 


God jul, gott nytt år och god fortsättning!

Här är allting strålande just nu! Jag har ju oroat mig för detta året så länge. Jag tar examen 20 januari, och efter det har jag haft noll inplanerat i mitt liv. Ångesten har verkligen varit rejäl! Men sent i december kom jag på att jag nog kan ta en extra termin med praktik, och idag, äntligen äntligen, fick jag ett positivt svar från ett förlag jag absolut vill vara på. Så nu är mitt arbetsliv löst för ett halvår framöver! Med en önskan om att få förlänging där sedan, eller kanske ett sommarvik i alla fall. Hoppas får man!

 

Nu har vi bytat lite julklappar och ska snart käka en riktigt lyxig middag. Lite kul, alla klappar som vi bytade var från varandra. Haha! Men nu är båda två supernöjda - känns som jag har fått en helt ny garderob av Calle till födelsedag och jul.

RSS 2.0