Beautiful!

Herregud vilken vacker kvinna. Och klänning! Jag grät en fyra, fem gånger under förmiddagen. Älskar bröllop!

Ett nytt liv <3

En nära kompis har fått en liten flicka idag och jag kan inte sluta le. Så stort! Nu längtar jag extra mycket hem. En dryg månad kvar bara.

Annars har jag tappat bort min norska deklaration (selvangivelse) och vill bara hoppa från balkongen, så irriterad är jag. Jag har fixat med den i flera veckor, skrivit ut papper och fyllt i scheman och gud vet vad. Och nu, borta. Precis innan deadline så att säga. Får helt enkelt modernisera mig och göra vi internet. Äsj och fy!

Glad påsk!

Just nu sitter jag på balkongen och njuter den sista biten av sol innan den försvinner bak hushörnet. Man måste älska vår balkong! Vi har ätit frukost här ute och lyssnat på radio hela helgen - i bara linne! Så skönt. Och det är vi värda, för denna påsken har gått åt att städa. Ja precis. Vi har storstädat hela lägenheter. Vi har troligen slängt en 10 fulla påsar med onödiga prylar, papper och allmänt skräp. Nu är lådor, hyllor och skåp rena, precis som allt annat. Jag kan inte andas riktigt när det är stökigt runt mig, men nu är det finare än någonsin här! Lycka.

Vi har så klart inte städat hela påsken utan vi har hunnit med bio, promenader och en grill/spelkväll också. Nu ska Calle göra stek till oss och vi ska bara ta det lugnt och klappa oss själva på axeln. I morgon hoppas vi på än en dag med strålande sol!

tacksamt

Trodde det skulle uppskattas att jag bjöd på bilder och undertexter från vår weekend, men neeeheeenej. Kul att sitta i timmar (okej minuter) för att underhålla er. Jätte. Kul.

Sista bildbomben från Paris

Handlade på en härlig söndagsmarknad.
Calle hånskrattade av mig vid Notre Dame (älskar denna bild, han är så bra han).
Men han poserade gärna med sin korkade tjej ändå.
Så mäktig kyrka! De sjöng sådär riktig aaaaa-musik. Ja. Svårt att förklara.
Sedan upp till Sacre Coeur som var helt fantastisk! Och utsikten!!
Förstår ni!?
Vi var inte ensamma där uppe direkt.
Hittade en galet mysig restaurant i Montmartre, vid ett litet torg.
Nöjd kille.
Sedan gick vi åter upp till Sacre Coeur och delade en miniflaska rött och en Crepe. Finaste utsikten jag sett. Finaste killen jag sett. Bra kombo!
Vi var inte ensamma där på kvällen heller. Stämning!
Sista kvällen var vi i härliga Les Halles.
Perfekt avslut på perfekta dagar. Det låter som att jag slår in orden i rosa moln, jag vet. Men det var verkligen en fantastisk stad! Nästa gång satsar vi på Italien, iih.

depp

Jag skriver c-uppsats tillsammans med en kompis ut terminen och vi har precis fått tidsångest. Herregud. Vi har i princip 3 veckor på oss att göra allt. Kris! Kommer vara en stressade Monica framöver. Vi vet ju alla hur rolig hon är. Inte blir det hemresa i maj heller. Så. Besviken.

Här hinner man knapt byta "header" till en tidig vårbild före det är jättevår. Suck. Så ni får titta på en mongostor bild istället, den symboliserar ju mitt ego bättre åtminstone.

Louvren

Vi kom tidigt och fick se lugnet före stormen. Vackert och ofattbart stort! Byggnaden fungerade som slott för kungarna fram tills Napoleon byggde om det till ett museum.
Pampigt!
Mona Lisa! Obeskrivligt att få se henne i verkligheten.
Efter ett tag blev vi en smula uttråkade och började leka lite istället. Klapplek!
Körde en Marilyn Manroe med en flekt..
Chillade bredvid kompisar..
"Just hanging out"
Och vilade upp oss lite med en kram.
Sedan fikade vi (på varandra?) i solen vid fontänerna.
Nöjda och redo för Champs Elysee.
Find Willy.

Till Paris

Vi vilade vid vattnet, nära Eiffeltornet.
Sedan gick vi upp denna eviga trappan till Triumfbågen.
..och var rätt slitna. Det hör till historien att vi hade landat bara ett par timmar innan och fortfarande inte fått vår resväska. Men vi var glada ändå!
Och vi blev även gladare av denna fantastiska vy! Den fantastiska kyrkan Sacre Coeur i horisonten.
Ett glatt par från Argentina fotade oss.
Åh.
Nu längtar jag tillbaka! Imorgon tänkte jag visa bilder från Louvre.

Oss två och Eiffeltornet

Jag blev helt starstruck av att se Eiffeltornet! Det är något helt annat att se det i verkligheten, herregud. Rekommenderas absolut!  Vi var där första kvällen och sista dagen. Så. Himla. Häftigt.
Överallt fanns det snälla själar som erbjöd sig att fota oss! Så osvenskt!
Så jävla fint!!
På andra våningen, känner mig hur lugn som helst. När vi skulle till toppen var jag inte lika hög i hatten kan jag säga. Helt säkert det sjukaste jag gjort. Några ståltrådar som höll i hissen var allt som skiljde mig från marken 300 meter under ju.
Calle ville bara upp. Kool kille detdära.
Lugn helt enkelt.
"Kan vi snälla åka neeer nu?"
Ah. Kul att vara där uppe, men jag njuter hellre av tornet från marknivå alltså.

Ja hur ska jag beskriva Paris?

Hur ska jag beskriva atmosfären? Arkitekturen? Alla fantastiska "turistattraktioner?" Vädret med strålande sol och 25 grader varje dag? Nä det går inte. Fantastiskt var det! Vi har sett så mycket, gjort så mycket och gått så mycket. Våra ben är slitna och huvuden är fulla av minnen. Precis som det ska vara! Tänkte visa bilder imorgon, nu är det BigBrother förstås!

five days away away

Nu stryker vi kläder, packar och städar. Sen ska vi köpa hem mat och öppna en flaska vin. För i morgon bitti sitter vi på planet till Pariiiis!

Typiskt svenskt..

..är att säga "jag ska åka utomlands".
"Utomlands säger du, jaha. Ja, där är det ju trevligt" vill jag svara då.
Varför inte säga vart man ska? "Jag ska till Paris" är mer precist och mer intressant. Frågar du mig.
Underligt.

Orangeriet

Igår efter jobb promenerade jag och två kolleger till Stockholms mysigaste ställe. Herregud att jag aldrig varit där förut! Det ligger på t-bana Rådhuset, nere vid vattnet. Inredningen alltså. Inredningen! Som att vara med i en mysversion av Alice i Underlandet. Måste få med några vänner dit för en drink, kan tänka mig att det är urtrevligt när mörkret lagt sig och alla brinnande ljus får visa upp sig.

Svårt att hitta bilder som ger rättvisa, får helt enkelt ta med min kamera nästa gång ;)

Taggad?

Søndag 10. april

 

VarselNedbørTemp.Vind
neste 6 timerpå klokkeslettet
kl 2 Klarvær 0 mm 10° StilleStille, 0 m/s0 m/s
kl 8 Klarvær 0 mm Flau vindFlau vind, 1 m/s fra vest-nordvest1 m/s
kl 14 Klarvær 0 mm 20° Svak vindSvak vind, 3 m/s fra nord-nordvest3 m/s
kl 20 Klarvær 0 mm 17° Svak vindSvak vind, 3 m/s fra nord-nordvest3 m/s

20 grader och sol! I Paris alltså! På söndag!

Måndag

Fotograferingen igår gick bra tror jag. Och på kvällen åt vi thai med Mattias & Carro och tog en obligatorisk runda plump. Kan jag vinna någon gång tack!? Tur att jag är en bra förlorare i alla fall. Oftast.
Nu är det bara 4 vardagar kvar före vi sitter på ett plan mot Paris! Herrejemini jag längtar. Vi läser i en turistbok varje kväll för att ladda. Ha.

söndag

Idag ska jag fota en tjej för skolans verksamhetstidning. Mitt första betalda fotojobb! Och troligen det sista. Haha. Men kul ska det bli!

Freaky Swan

Igår var Miranda, Calle och jag på bio. Miranda ville gärna se Black Swan och det var inte oss emot. Men efter filmen var det tre slitna och chockerade själar som skulle åka hem. Haha. Herregud, vi var inte alls beredda! Vi trodde det skulle vara en spännande thriller, istället var det ta mig tusan skräck! Hela filmen gick åt att hoppa i stolen och att gömma sig under halsduken. Traumatiserade för livet allihopa.

RSS 2.0