Just nu














Så ser det ut hemma hos oss just nu. Lite juligt. Alla ljus är trevliga, men det bästa är att de ger lite värme. Det är nämligen inte så varmt i vår stackars lägenhet. Men fint är det! Ser ni julgranen längst ner? Den kärade jag ner mig i när vi firade jul på Teneriffa förra året. Mormor köpte den tillslut, efter att jag hade tjatat om den i en vecka. Haha. Nu ska jag städa badrum inför Idas ankomst imorgon. Juhu.

Leva här för sanningen

Jag är Fröken Jobba Hårt idag. Sitter med ett ton böcker som borde läsas inför min uppsats. Och igår intervjuade jag en astrolog och fick även ett personligt horoskop. Jises vad denna uppsats knäcker mig. Ska bli så skönt när den är klar!

Annars flyter vardagen som den ska igen efter min Trondheimsresa. Calle och några kompisar håller på med en köksvägg, det blir så fint! Dessutan hade han städat så fint till jag kom hem, och även juldekorerat - så jag trivs extra bra här hemma nu. I morgon kommer min fina Ida hit för att mysa i 3 dagar, det ser jag jättemycket fram emot! Sen planerar jag en riktig julhelg. Lussebullebak och shoppa julklappar. Ah.

Winter (inte wonder men freaking freezing) land

Holy Malony, shaize det är kallt här! -17 när jag kom i onsdags! Det är ju inte nyttigt för någon det här?
Hur som helst, Trondheim är som det alltid varit. Jag har fått se två fina kompisar som jag brukar sakna varje dag, fått känna på typiska familjdagar hemma, hälsat på kära farmor och farfar och även hunnit ha kvalitetstid med min lille stora lillebror. Calle är hemma och räknar ned timmar tills jag kommer tillbaka. Sanning <3 Och jag längtar som alltid tillbaka. Konstigt det där. Att ha hjärtat uppdelad mellan två städer sådär.


Leaving on a jetplane

Imorgon är jag plötsligt i Norge. Hoppas det blir trevligt och att människor hinner ta sig tid till att träffa mig. Det tror jag. Och idag har jag jobbat, intervjuat inför b-uppsats och stressat som en tok för att hitta min pinkod till norska mobilen. Pojkvännen var både högt och lågt, men tillslut kom jag ihåg var jag hade skrivit ner den. Aja. Nu ska vi ha lite, eller mycket faktiskt, trevligt här hemma. Hej så länge!

Svammel

Kom precis hem från bio och Harry P. Den var spännande! Vi satt i en egen bås i biosalen och jag gömde mig i hans armar. Vet ni? Jag sov till 12.30 idag. Ångest! Han gick upp 09.30, och jag skulle bara blunda "lite till". Tjena. Och tack för den, pojkvän! Det är jul här hemma nu. Lite i alla fall. Ser fram emot att mysa med te och Ida här snart. Och igår drack vi glögg, fast jag och Miranda tog bara en klunk. Tanken var dock fin! Och lussebullarna.

Grå snö

Lördagen har varit grå, men ikväll ska jag glömma det. Jag bjuder tjejerna på min ordinära spagetti och köttfärssås, lussebullar och vin. Och Louise har med en överraskning. Hmm.. Sen får vi se vad natten bringar. En fågel kvittrade något om utgång, men jag måste övertygas idag.

Tycker till - behåll systembolagets monopol.

Är ni för eller emot ett statligt monopol på alkohol?
Det diskuteras ju ifall systembolagets monopol ska upplösas eller inte. Jag är stärkt emot detta. Men samtidigt så finns det så många som tycker tvärt om. Får känslan av att de tycker jag är dum i huvudet, men de kommer ändå aldrig med bättre argument än "näe men jag är emot all form för monopol". Jaha? Är världen så svart och vit? Visst, jag ser självklart nackdelarna med monopol generellt. Men just nu snackar vi om en sorts väska som gör människor påverkade, onyktra, olyckliga, beroende och oansvariga. Det finns så mycket alkoholism här i landet. Hjälper det då att alla har en spritaffär runt hörnet, och kan köpa när som helst - hela dygnet? Självklart inte.
Jag njuter ofta ett glas vin eller fyra - men det betyder inte att jag vill ha möjligheten att köpa det på bensinmacken klockan två på natten.
Kom ihåg: Om alkohol skulle lansera idag skulle det troligen vara lika olagligt som droger.


Jag älskar förjulstiden mer än julafton.

Jag vill baka lussebullar! Och julpynta hela lägenheten! Och ha ett täcke av snö ute som ligger så lugnt och fint. Men vem har tid att pynta och baka? Inte jag i alla fall.. Nu går veckorna så fort att jag blir snurrig. Om 3,5 veckor ska råmanuset till min  b-uppsats lämnas in. Och nästa vecka är jag i Norge. Veckan efter kommer Ida. Och ja. Då är det bara en vecka kvar. Jag måste ju skratta år mig själv, varför blir man gång på gång så förvånad över hur snabbt tiden går? Jag borde tillägga att jag inte har börjat på min uppsats än. Alls! Så i mellan jobb, andra uppgifter i skolan och Norge/Ida kommer jag tänka uppsats. Uppsats, uppsats, uppsats. Som ska vara på 20 - 25 sidor, och inte 15 som jag trodde. Men äh. Det kommer gå.

I'll rather spend my days with you

Nu sitter jag hemma i vår kalla lägenhet och drömmer mig redan tillbaka till hotellet. Ute är det grått, grått, grått. Åh vad trist vardagen kan vara ändå. Vår miniresa var i alla fall allt annat än trist. Gud, jag är så kär att jag liksom inte får uttryckt det som jag vill. Det finns ju inga ord! Lycklig.

Några bilder kan jag ju bjuda på.


Vi bodde längst, längst upp till vänster. Ser ni? Calle hade fixat en svit till oss!


Stort, ljust och underbart. Vi hade vattenvy, gissa om jag var nöjd.


Och en jacuzzi!


På förmiddagen strosade vi runt i stan, småshoppade och fikade. Hans ögon.. jises.


Njaee


Sen blev det lunch innan vi handlade mousserande och var redo för kvällen.


Mousserande + praliner + jacuzzi. Bra kombo det där alltså.


Hahaha. Vi hade det så trevligt så.



mysfest



Nu sticker jag snart till en kompis, hon har nämligen Disneykväll! Jag har aldrig tyckt om tecknade filmer, disney inkluderat. Men plötsligt har jag blivit jättesugen på allt som har med Disney att göra! Visst är det konstigt? Hur som helst, tror det blir Lion King, Lilla sjöjungfrun, Aladdin och Mulan. 

Tiiidigt imorgon går tåget till Norrköping där jag och älskling ska spendera ett dygn. Hörs på söndag!

Poteto Potato

Igår blev det mer snack än SATC. Som jag gillar våra tjejonsdagar. Idag blev det mer snack än jobb. Nejdå. Men ah. Dålig dag. Alla har såna vad? Nu är hur som helst lägenheten skinnande ren och jag slappnar av. På lördag åker vi bort. Vi ska nämligen spendera et dygn på hotel. Som jag längtar! Vår ursäkt är att vi inte fick någon trevlig sommar tillsammans alls, så vi ska unna oss ett dygn borta. Bara vi två.

on our own


Bild från svd.

Nu börjar det! Ingen stockholmare har kunnat glömma förra årets vinter, och speciellt den berömda veckan vart all kollektivtrafik stod helt still. I min klass var det ungefär 4-5 kämpar som tog sig till skolan hörde jag. Jag försökte en dag, men resterande veckan höll jag mig hemma - som resten av stan. Tänk vad beroende man är av kollektivtrafiken i Stockholm? Ryker den ryker livet liksom. Idag tog det en dryg timme att ta sig hem från St Eriksplan! Krypfart på tuben på grund av "halt spår". Haha tillåt mig att skratta. Dag ett med riktigt mycket snö, och jag kan inte säga annat än here we go again.

Stjärnor









Jag smyger in lite jul här hemma när Calle inte tittar. Bring it on, December!

Nytt familjemedlem


Denna stol, Verner, fick följa med oss hem från Ikea igår. Visst är han fin? Skön som en säng är han typ också. Passar så fint med det lilla skrivbordet i sovrummet.

Dunk dunk dunk dunk

I lördags var det fest hos min vän Ole från jobbet. Dagen efter var..inte like rolig. Alltså. Jag har druckit så himla "lagom" i något år nu, så jag hade glömt varför jag ens började dricka lagom. För att släppa den värsta bakfyllan såklart. Shit shit shit. Igår. Jag visste inte ut eller in. Jag visste bara att jag inte ville leva. Det dunkade i huvudet, det brände i ögonen, det sved i halsen och kroppen var så slapp att jag knappt orkade till toan. Härligt va? Men några timmar i soffan, ett hav med pepsi max, två blå piller och ännu mer sömn gjorde susen. Lyckligt mån om mitt nya friska liv åkte jag med killen till Ikea. Och vidare på bio. Ah, aldrig mer full. Aldrig mer full. Aldrig mer full.


SNAPPP

Hade tänkt köra ett av mina djupare inlägg. Men nejdå! Jag "snapped out of it" om man säger så. Plötsligt hade jag inga djupa tankar kvar. Jag är bara glad jag! Fortfarande alltså. Och om exakt 3 minuter får jag en puss eller hundra!


Et lite stykke Norge

Fredagskvällar med norska tjejer har numera blivit en finfin tradition här hemma. Idag bjöd jag på mat (som Ingeborg mådde dåligt av,haha) och sen tittade vi på idol och skavlan. I mjukisar. Ah, älskart.

åååå

Jag tycker det är dåligt att Spotify kör reklam när man hoppar fram till nästa låt. Man gör ju liksom det för att komma undan reklamskiten.

Idag bubblar jag plötsligt över med energi och glädje!

För att jag är ledig. För att jag är klar med tentan. För att jag har så mycket att se fram emot. För att jag har fått ett lovande brev. För att jag åt lunch med Louise. För att hon alltid inspirerar mig. För att magen kriblar av kärlek. För att jag tänker shoppa imorgon. För livet!

FREEEZE

Snart är det jul. Så känns det i alla fall. Tiden springer ju ifrån mig! Jag försöker jogga bredvid, men oftast står jag bara kvar, ser den försvinna lång där framme. Är det inte så för alla?
Veckorna går snabbt, de fylls med jobb, skola, vänner och pojkvän. Sen är det helgarna då. Hela november är redan uppbokad. Nästan. I helgen är det bottoms up, nästa helg ska vi lyxa till det på hotell, sen kommer en orörd helg efterföljd av en långhelg i Trondheim. Andas ut och hej där ser jag redan december!

Nu gick det nästan över styr här.

I mitt superspontana crazy life så bjöds det som vanligt på något oväntat. Haha nja. Mina dagar är alltid rätt planerade, men ibland är det kul att de bär på överraskningar. Den stora förändringen var nämligen att min och tjejernas onsdagskväll med mat, SATC och vin blev denna vecka på en tisdag istället! Jag vet, min värld är upp och ner nu.

Ledig är man aldrig!



Jag saknar mitt hår! Det växer ut igen, jag vet. Men jag längtar! Samtidigt känns kort hår mer seriöst. Vilka val, eller hur? Hehe.

Idag är första vardagen sen under sommarlovet att jag är ledig! Ingen skola eller jobb. Hade glömt hur skönt det var. Sovmorgon tills 9, Days of Our Lifes (haha) och frukost. Nu ska jag ta tag i alla måsten. Mejla chefen, ringa banken, påbörja min hemtenta och även researcha inför b-uppsats. Inte att glömma att jag lovade göra middag idag. Det händer ju typ aldrig, så då borde jag göra något bra.


RSS 2.0