Oppdatering

Jag har sommarkänsla i hela kroppen. Dagarna med familjen har varit perfekta. Jag mår som bäst när jag får visa nära och kära hur underbart jag har det här i stan. Vi har hunnit med en tur in i slottet, storkyrkan, många härliga luncher och middagar, lite shopping, mycket promenerande i stan, båtresa runt Djurgården i strålande sol och en helkväll i vår lägenhet. Jag är även klar med examinationerna i skolan, även fast det var vidrigt att opponera (hatar det!). Ikväll ska jag packa och imorgon är det mat och vin med klasskompisar före jag åker hem på torsdagsmorgon! Mycket bra grejer för tiden!

Härliga helgen

Torsdag - middag och bio med Calle. Blev Limitless, den var rätt okej.
Fredag - plugg på dagen och surpriseparty med Miranda på kvällen.
Lördag till tisdag kommer min farmor, faster och kusin vara här!! Ååh jag är så glad! Ska strax åka in till stan för att möta upp dem vid hotellet. Ih! Trevlig helg! Utropstecken utropstecken!

Idag är jag GLAD tjej

Examinationen av c-uppsatsen gick över all förväntan! Inte alls mycket kompletteringar som behövs, vilket känns så skönt. Nu kan jag verkligen andas ut lite. Så härligt att få tillbaks för allt arbete. Och ännu bättre kommer dagen att bli. Om en timme ska jag möta upp Calle i stan för att käka på någon restaurang och sen se en biofilm. Åh! Hade egentligen tänkt se I am number 4, men den verkar inte gå längre.. Haha failure. Så vi får se vilken det blir, kanske Baksmällan II.

Stolt tjej

Jag behöver ett städat hem för att ha en städad hjärna. Det vet ni kanske nu. Så mitt i allt plugg var jag så klart tvungen att städa. Nu sitter jag här och opponerar på en uppsats - "vargen i etern" och väntar på min man. Ska överraska han med en smarrig middag (recept från Mirre) och ett städat hem. Flickvänpoäng!

Vad har askmoln och examinationer gemensamt?

Det där askmolnet skulle kunna ställa till det ordentligt för mig. På lördag flyger farmor, faster och kusin hit och torsdag om en vecka ska jag flyga till Trondheim. Så jag har varit riktigt nervös! Men nu ser det ut till att molnet lättar. Phu.

 

För övrigt är jag stressad. Typ tappa-hår-stressad. Fräsht. Idag har jag ett restseminarium, imorgon examineras min c-uppsats - och jag är först ut av alla. Gah. På måndag är det min tur att opponera. Och däremellan ska man delta på fem övriga seminarium.

 

Aja. Snart sommar!

Varför detta är en superbra helg

  • För att c-uppsatsen lämnades in i veckan och jag är 100 procent ledig.
  • För att det är sooool.
  • För att vi åt på världens koolaste restaurang igår med Carro & Mattias - Koh Phangang. Impad. (Ida har du varit där? Dit måste vi annars!)
  • För att vi åt frukost på balkongen som vanligt, och lyssnade på Åsa.
  • För att vi gick en jättelång och fin promenad, även upp Hammarby Backen!
  • För att vi åt lunch i Sjöstaden.
  • För att vi äntligen städade och nu är det så fint igen.
  • För att vi har köpt en grill att ha på balkongen.
  • För att jag ska på Disneykväll igen strax. Hoppas på Pocahontas!
  • För att det är en hel söndag imorgon och jag kan göra precis vad jag vill.

Mitt stora talang!

Hittade denna godbit. Calle, Mattias, Caroline och jag skulle alla rita ett ansikte var.

Haha, kan ni gissa vilket jag ritade? Klassisk Monica alltså.

Tea for two, two for tea

Förra helgen var vi i Sickla Köpkvarter och då är så klart en titt inom Chilli obligatoriskt. Där hittade jag en fin tavla som har fått ny plats på sovrummet och denna fina te-kista. Den har tre "rum" inuti så man kan ha ordning i sina te-sorter. En onödig med himla fin detalj! Den ska få stå på en stege ni vet. Eller vet ni? En hylla, fast en stege. Ja, en sån vill vi ha.

17:e maj 2011

Härlig dag! Vi kom hem alldeles slitna, som små barn på 17:e maj. Höhö. Nu gör vi tacopizza och ska bara mysa med sista avsnitten av The Big Bang Theory. Ja, en till serie vi har sett igenom. Börjar bli några nu! Men just det, 17:e maj var det. I år var hade vi inte lika tur med vädret, men det blev lyckat hur som helst.

 

Först en fika på Fridays i Kungsan med två bra tjejer.
Sen mötte vi upp denna snygging och var redo för tåg till Skansen.
Find Monica! Tåget är ofattbart långt. Var gömmer alla norrmän sig till vardags undrar jag?
Glada tjejer!

På Skansen blev det lite väl kallt, så vi stannade inte under hela showen. Men mysigt var det!


Gratulerer med dagen, Norge!

På selveste 17. mai må jeg jo skrive på norsk! I stedet for champagnefrokost skal jeg nå inn til city for en fika (shit, gå på cafe?) för vi skal gå i tog! I år som i fjor skal jeg synge fra lungene og väre mer stolt enn en hane. Calle dro til skolen i finskjorte og dressjakke, smelt. Hipp hurra for Norge!

 

Jeg måtte liksom fortsette tradisjonen med webcam-bilder på nasjonaldagen. Ettersom fjorårets var en suksess liksom. Jeg henger fortsatt på veggen till mormor med et norskt flagg.

 


B-B-B-BigBrother

Vilken söndag! Efter lite plugg gick vi en promenad för att titta på BigBrotherhuset. Haha ja ni hörde rätt! Det ligger 10-15 minuter härifrån så varför inte. Vi såg inte så mycket annat än staketet kring deras gård typ. Och några skyltar. Men ändå, det var lite småkul.

 

Efteråt såg vi klart Sagan om Ringen, den sista. Jises. Skönt att ha sett alla nu, hundra år efter alla andra. De var fina, häftiga men inte min typ av film.

 

Nu ska det laddas inför en heldag med c-uppsats! På tisdag ska den in på riktigt. Eller nja, seminarieversionen i alla fall. Så många instanser, blir lite halvtokig.

 

Hejnu!

Det går mot kväll. Fredagskväll även. Bästa kvällen i veckan om du frågar mig. Hela helgen framför fötterna, vem är inte extra lycklig då? Jag ska skriva lite mer på analysdelen till min c-uppsats och sedan invänta min man. Jag har mycket i skolan nu, och det har han med - så vi går lite om varan här hemma. Men ikväll så!

Vad ska vi göra undrar du? Kalvfärsbiffar och rotfrukter. Kanske en film. BigBrother så klart! Haha, tycker lite synd om Calle. Varenda kväll vi har varit hemma kl 22 har jag tvingat igenom BigBrother. I 80 dagar nu. Fniss. Närå, men vi kommer ha trevligt, oroa dig inte för det. Kan liksom inte få nog.

 

På tal om det, att inte få nog av varandra. Detta samtal utspelade sig för några dagar sedan:
Monica: Av och till önskar jag att det fanns starkare ord än "jag älskar dig"
Calle: Vad menar du?
Monica: Men det räcker liksom inte till. Det beskriver inte hur jag känner, jag känner mer!
Calle: Jag vet, du kan säga att du avgudar mig!

 

Jo, tack men inte riktigt vad jag sökte där va.

Sommer kommer

Nu har jag precis kommit hem efter en arbetsdag och efterföljande middag med två fina kolleger. Som båda ska sluta. Men det är en annan visa. Vi åt i alla fall på en fantastisk utomhusrestaurang nere vid vattnet. Eller nej, vattnet. Det gungade så härligt att vi blev sömniga... Mälarpaviljongen heter det, t-bana Fridhemsplan ungefär. Där ska jag hänga i sommar.

Även fast vädret är inte är någon nyhet så måste jag framföra att jag älskar det! Friheten alltså.
Fina restaurangen.

Döm oss inte.

Det är lite lustigt. Calle och jag har ett helt eget språk vi. Vi skulle nog stämplas som tokiga om någon råkade höra våra vanliga samtal.

För det första har vi blandat lite hur som helst med norskan och svenskan, vi använder helt enkelt de ord som passar bäst. Vissa norska ord är mer passande i vissa sammanhang, inga svenska skulle kunna täcka just det behovet. Och tvärtom.
Som om inte det är nog så har vi snuttifierat en hel del ord. Till exempel sätter vi "son" bak allt. "Är du argarson idag?" "Mysarson, kom hit!" "snyggarson!!".
Shit, visst är vi knäppa? Dessutom säger vi "tryckisen" eller "tevisen" till fjärrkontrollen.
Kanske ska söka hjälp.

Kungsholmen runt

Hej vänner! Vilken härlig dag. Calle skulle springa Kungsholmen runt idag så jag var med som kamerakvinna och hejaklack. Efteråt blev det en liten picnic med familjen innan vi promenerade hem. Det var så varmt och härligt att vi stannade och åt jordgubbar vid vattnet också. Skönt, flera sommardagar nu tack!

Bildbomb!
Glad kille!
Calles bror, Lars-Olov sprang också.
Nöjd kille som sprang milen på under 40 minuter!
Zandile och Anneli, glada de med :)
Far och söner.
På väg hem. Har jag sagt hur mycket jag älskar denna stad?
Så. fint.
Så. fin.
Sol och jordgubbar vid vattnet i Årstadal. Och jag har tydligen bara två tänder!

Att blogga är också livsviktigt

Råmanuset till c-uppsatsen ska in i morgon. I vanlig ordning är allt roligare än att skriva. Nu har jag till exempel beställt biljetter hem till Trondheim i juni. För det kan ju så klart inte vänta! Jag har även skrivit in oviktiga saker i min almanacka och tittat på Days of Our Lives. Superviktiga saker jag bokar av på min lista alltså.

Motivationspresent

Mitt i all misär med uppsatsarbete har jag köpt en rejäl present till mig själv. En fotokurs med Emelie Ohlsson! Bara en liten kvällskurs på 3 timmar, men ändå. Det ska nog bli roligt!

Därför är jag nöjd idag.

  • Det var Valborg igår och vi firade med vin, öl och trevliga folk. Fick även se en bebis! Bonus!
  • Livet leker. Äntligen vår/sommar (lite olika från dag till dag det där).
  • Jag har all förtroende för att det blir en bra sommar. Jobba, grilla, bada och ja, njuta.
  • Vi har bokat resa! En vecka i juli ska vi mysa ihjäl oss.
  • Snart är det 17 maj och jag ska, om c-uppsatsen tillåter det, på champagnefrukost och gå i tåg.
  • Det är bare 1 månad och 1 dag tills jag får se familj och kompisar igen. 6 månader sedan nu..
  • Och bara 1 månad och 10 dagar tills c-uppsatsen är klar för alltid. Hoppas jag!

RSS 2.0