Tror ni på något övernaturligt?

Det gör nog jag.
Idag var Miranda och jag på hälsomässan i Solna. I mellan alla aurafotografer, bildtolkningar, kristaller, änglar, healing och medium hittade jag en spåkvinna jag tyckte såg trevlig ut. Jag gick in i det med öppet sinne. Allt vad hon sa tänker jag inte dela med mig, men det var så fint. Av alla tarotkort så lyckades jag välja alla kärlekskort som fanns! Hon var lite chockad själv, hehe. Jag fick tårar i ögonen och ett leende som inte än har tvättats bort. Det var ju inget jag inte visste innan, men att få höra från en sådan kvinna att man har hittat rätt var så känslosamt fint.


It would all be so easy



Hur många flickvänpoäng får man för att sitta i flera timmar och titta på pingismatcher? Ganska många I say. Dagens dag är hur som helst bättre än gårdagens. Fast kvällen var mysig! Så skönt att byta ut fancy mat och vin med myskläder, hemgjord pizza och typ läsk av och till! Mer jag, egentligen. Jag tycker om det bästa av alla världar jag. Ikväll bor jag i en värld jag känner mig hemma i: film och pojkvän.

Ganska ofta önskar jag att jag kunde flytta alla människor jag bryr mig om hit till stan. Det vore något det. Eller tänk att vara ett par som kommer från samma stad! Eller land för den delen. Att inte behöva sakna någon i vilket fall som helst. Ja, det vore något.

Inte min dag idag

Började med att inlämningsuppgiften till skolan jag skrev igår inte fanns på datorn. Hallå!? Jag hade inte sparat. Av och till finns det ingen dummare än jag. Så imorse fick jag skriva det jag kom ihåg och lämna in det. Sen är det andra faktorer som gör att detta är en riktigt dålig dag, men äh orkar inte skriva. Hoppas på en lyckad kväll med mina norska vänner!

Kan verkligen inte klaga

Skolan flyter på. På jobbet skrattar jag så att både hals och mage gör ont. Hos mina kompisar diskuteras stora frågor och vardagsfjant om killar och allt annat. Vi är värda lite onsdagsvin! Och champagne.. Och fina Miranda bakar lyckokakar. Jag är nämligen värdefull, vacker, rolig och unik. Hemma står det inte illa till heller. Nu ska vi försöka oss på amerikanska pannkakor och någon serie på det.  


Kärt barn..

"Monki Monkiii" ropar en kompis efter mig idag. Vi befinner oss vid ingångspartiet till pendeltåget som såklart är fullt av studenter som inte vill frysa ute vid spåret. Då slår det mig att detta annars så gulliga smeknamn just nu inte var så gulligt ändå. Alla andra registrerar ju helt enkelt att någon ropar på en apa. "Apa Apaa". Och jag reagerar direkt. Haha trevligt.

Fin med vin





Riktigt mysig höstkväll igår med två underbara vänner.

Best of the Nordics

Jag hade en så härlig kväll igår. Skrattade tills det gjorde ont imagen om och om igen! Var nämligen 3 norska tjejer som kom hit med tacos och allting, och 2 utav de har jag knappt sett sen gymnasiet. Ni kan ju tänka er alla gamla minnen vi skrattade åt.
Ikväll väntat en till tjejkväll med mina svenska favoriter. Gud så skönt med helg. Mina vardagar är jämt proppfulla och jag har egentligen inte en enda timme ledig. Men så fort helgen kommer kan jag verkligen lugna ner i varv. Även fast man inte kommer undan plugget helt.. Så tillbaka till böckerna!

Rica Hell Hotell Godkveld

Idag spelade jag in den här rösten som alltid kommer när man ringer företag. Ni vet. "våra öppetider är.." och "du står nu som nummer 3 i kön". Haha sjukt roligt. Om man bortser från att min röst liknar en liten flickas blev det rätt okej! Tror jag.

Pro Stockholm.

Alla ni som kaaanske vill besöka mig någon gång, men inte riktigt kan bestämma sig - läs norska Elises Stockholmsguide! Den är galet bra frågar du mig. Skulle själv vilja lägga till en hel del; som exempelvis älskade Söder med sina mysiga fik och affärer, Djurgården där man kan promenera och kändisspana samtidigt, Skansen för de små, hundratals intressanta museum, Skärholmen, Barkarby Outlet, Kungshallen för de obeslutsamma och ja, allting egentligen. Men hon fångar hur som helst upp en kärlek till denna stad som jag tror nästan alla som bott här har.

Några av mina Stockholmsminnen:

Stadsbiblioteker är så himla vackert!


Globen Skywiew var inte dumt!


Själva Globen är också heftig!


Här hittar du ALLT; vad du än är ute efter finns butiken för dig.


Glöm inte att det är så jädrand vackert här. Vackrast!


I Barkarby finns många bra affärer som Acne och Filippa K, fast till outletpriser.


Det är inte bara storstad, utan man hittar små mysiga bostadsområden också. Killens föräldrars hus är så idylliskt!


På Gröna Lund åker de töffa karuseller och de lite mindre tuffa har kul med annat..


Alla tusen naturområder är fantastiska. Speciellt eftersom Stockholm har vatten överallt <3


Allt är billigt. Kebab för 19 spänn. Men undvik den röda såsen!


Sergels Torg är mitt i centrum av centrum. Här hittar du allt.


I Gamla Stan är det fullt av pittesmå söta gator (men den söta killen finns tyvärr inte överallt).


Kollektivtrafiken är fantastisk, du kan ta dig vart som helst på ditt åkkort.


Naturhistoriska riksmuseet är sjukt kul!


Det finns otroligt många mysiga parker att hänga i. Under sommarmånaderna är det alltid liv i Stockholms parker.


Stränderna är så härliga! Sandbotten och helt okej temp i vattnet.


På Drottningholm bor kungafamiljen, verkligen värt att besöka.


Att välja restaurant är inte rätt, här finns så galet mycket att välja i.


Världsartisterna gillar Globen!


Humlegården är så fin! Kanske ännu finare om sommarn dock.


Man kan ofta få en titt på prinsessan och prinsen. Höhö.


Så fort solen börjar varma lite ser du flera uteserveringar än du kan räkna.


Utelivet sover ju aldrig.


Det finns så många mysiga fik överallt! Nu när jag är kaffeoman uppskattar jag det ännu mer.


Jag kan titta på staden i timmar om jag får.


Är du inte i närheten av en strand hittar du helt säkert ett vatten att svalka dig i endå.


Men..stranden är ju oslagbar!


Lite vin känns alltid rätt om sommarn.


Och icke att glömma - alla Ben & Jerrys stånd.

Det spårade ut lite, blev en rejäl bildbomb! Inte svårt att se hur mycket jag älskar min fina stad. Kom och se vetjag!



Jag menar, man vet ju aldrig

Imorgon ska det komma in människor i vår lägenhet, när vi är på jobbet. Föreningen har fixat så att allas avlopp ska bli rensade i köken. Men alltså jag vet inte. Visst är det lite obehagligt? Tänk om de kommenterar allt till varandra. "haha kolla här, vissa går lite för långt med den vita färgen" "jo, men kolla behån här då, shit vilka tuttar" "och alla ljus som är överallt, är det ett bordell eller?" "lämna ditt nummer vetja, kanske de ringer". Hoho hej fantasi som löper löpsk. Men äh, obehagligt I say. Jag menar, vore det jag som fick titta in hos andra alldeles själv skulle jag nog pilla lite i saker. Kommer gå in och liksom lukta på om något känns annorlunda när jag kommer hem. Och se om något saknas, Kanske en trosa.

SMS

Monica: Jag har alldeles för mycket att läsa älskling, måste läsa mera ikväll:-(

Calle: Nej men det går ju inte, jag har blivit smittad av myssjukan så du måste bota mig!

Planera mera

Vad skönt man har det som student egentligen. I skrivande stund sitter jag med goskläder i sängen, läser skolböcker, antecknar och äter cookies. Hur mysigt på en såhär grå och tråkig dag? Har redan varit på en föreläsning i förmiddag, det var första gången jag behövde köpa kaffe i skolan. Always a first.
Jag får växla upp till femman nu, så jag hinner göra klart allt inför ett seminarium på onsdag. Imorgon vill jag nämligen jobba.


Fina ord

Slitage Lycka Medaljong Blick Ängel Kriminell Skön Puder Antagligen Kärlek Speciell Urban Älskling Xylofon Bibliotek

Schorp

Igår jobbade jag 10 timmar, vilket var helt okej eftersom jag hade Ingeborg vid min sida. Koolt vad? Jag langar norskar på jobbet liksom. Direkttåg till Mirre efteråt, vart vi åt god mat och skålade i champagne. Hences band öppnade nämligen Världens Barn Galan på SVT, så det var en stolt tjej vi var hemma hos. Sen var tanken att vi skulle till en rätt lugn bar på Stureplan, men alltså. Aldrig har jag sett så många människor på ett så litet område. Jag fick panik och åkte hem. På riktigt. Sjukt.

Nu

Tända ljus, pojkvän, köppizza, HIMYM. Fina ingredienser efter en lång dag med seminarium och jobb. Ifall ni vill prova på.

Vardagen

Shait ni anar inte hur illa det är denna vecka. Eftersom den nya kursen visar sig att vara nazi blev det plötsligt svårare att kombinera 50 % ställning och skola. Sjukt va, att jag jobbar halvtid? Hur som helst, idag fick jag jobba 08-17 och sedan åka hela vägen till skolan bara för att kopiera en jäkla text jag måste läsa och förbereda inför imorgons gruppmöte. Så då var jag hemma 19.00, snabb middag - och nu plugggg. Okej förlåt. Världens tråkigaste text jag publicerar här, men ibland hjälper det att klaga lite. Hej.

Höstpromenad i Årsta
















Cuz I´m worth it

Av och till vill man bara riva sönder alla skolböcker, dansa på dem, spotta på dem och sen brinna dem. Lite så känns det idag. Förutom lite Skype med två trondheimsdonnor har jag gjort inget annat än att plugga. Fy faan. Och inte är jag klar heller.

Så vet ni det.

Nu, i protest, ska jag tända en massa ljus, äta thai med älsklingen och se en massa serier. Jag tänker True Blood, Desperat, Vampire Diary, Gossip Girl. Ah.


Vuxenpoäng

Jag har samlat några vuxenpoäng de senaste åren, och igår kväll var inget undantag. Det visar sig att jag gillar svamp! Små glädjer alltså. Jag och pojkvännen var på middag hos hans bror och sambo, och Zandile gjorde en galet god svampgryta med ris. Nu återstår det bara att börja plocka själv.. Höh, vi får se när det blir.

Nu är det plugg som gäller. Ni får titta på dessa vackra tjejer från i torsdags sålänge.




STHLM BY NIGHT












Rolig vecka!

Vad jag kommer sakna att ha Marthe här! Vi har haft så roligt dessa dagar. Hon är så skön att vara med, vi är så lika på många sätt. Det är så fint det där, att egentligen ses vi bara några få dagar om året - men alltid känns det som om vi pratar varje dag. Det är en kompis att ta vara på! Jag kommer slänga upp lite bilder sen, ifall att ni vill se lite av vad vi har haft för oss.

Jäkligt tidigt i morse åkte vi in till St Eriksplan där hon hoppade på flygbussen och jag åkte hem för att sedan sova några timmar till. Haha! Men det var välbehövligt. Har pushat mig dessa dagar, eftersom jag har varit jätteförkyld. Så idag är en lugn dag. Luuugn dag.

T U R I S T A S


Marthe kom hit med en "Liten" väska.


Jag drog med Marthe till Stadsbiblioteket, försa turiststop!


Hehe.


Skakig shopping i massor


Skeptisk på demonstation vid Sergels Torg.


Taggad på demonstration! Antirasmism ftw liksoom.


Mycket chockad över en Toyota som ser PRECIS ut som Marthes Peugeot.


Skyview, en hiss på utsidan av Globen!


Marthe var lite osäker, men kom fram till att det var värt det.


Hissen!


"Oj, Stockholm e stooort jo"


Nöjd fröken.


Inne i stan, stureplan nu.


Glasspaus!

Så roligt att få besök av Marthe! Fast jag är mycket ONÖJD med att jag är sjuk. För första gång på hur länge som helst. Men vi låtsas att det inte är så. Ikväll ska vi mysa i soffan med mat, svensk godis och skvaller. Imorgon kör vi igen!

STATUS

Hemtentan är skriven. Men det är inte fred och idyll här hemma ändå får ni tro. Oj som det städas här. 5 maskiner med tvätt också. Haha. Nu jävlar ska det bli fint till Marthe anländer imorgon. Snart blir det frukost/lunch, damsugning, fixning och raka vägen till Bromma för att fira Anneli, Calles mamma. Först skrev jag "fria Anneli", men det tror jag inte behövs.

Man undrar ju

Glömmer du mig, bryr du dig inte eller låtsas du bara?
Tänker du på hur jag mår, vad jag gör och om jag tänker på dig?
Saknar du mig, längtar efter att se mig och önskar att prata med mig?


BRRR



Jadå så här ser jag ut ungefär varje dag. Det är så galet kallt här hemma. Vi får inte elementen att fungera. Bra där, lägenheten. Så Marthe, ta med varma kläder att sova i! Haha, som camping typ.
Nu har jag pluggat klart för kvällen känner jag. Ska beställa kläder i hm katalogen (så mycket fint!), titta på the City och längta efter en varm pojkvän. Helst han jag redan har alltså. Hoppas ni har en bättre lördag än undertecknade! Det är inte så svårt. Klagaklaga.

Almost not alive

så känns det. Sitter här vid skrivbordet. Tittar rakt in i väggen. Roligare det än att titta ned i böckerna. Verkligen. Hjälp. Men jag måste skriva klart denna förjävliga tentan. För då kommer jag kunna leka med Marthe hela nästa vecka. Så det är det värt. Men på riktigt, det är så tråkigt. Den symboliska interaktionismen liksom. Jag använder ord som Word inte förstår. Det är illa det.


Idol Cider HIMYM Glass Puss Skratt Lugn Sömn

Calle stack sin näsa hårt i mitt öga på väg hem från våra jobb idag. Han skulle bara pussas. Calle knockade in min näsa i hjärnan idag. Jag skulle bara kittlas lite. Inte lätt att vara tillsammans alla dagar. Nu sitter jag under täcket i soffan och försöker inte tänka på imorgon. Den kommer skrivas in i historieböckerna som världens tråkigaste dag. Så vi hörs nog då.

RSS 2.0