Påsken här hemma



Påskris dekorerat med ägg, fjädrar och små kycklingar. Konstig tradition detta..



Tittar man efter kan det se lite groteskt ut.. Förstår ni hur jag menar?

Ägg jag målade förra året. Vilket talang.



Dum och dummare köpte jag i Riga. Riktigt fina.



Jag köpte såklart även tulpaner med riset idag. Man vet att man börjar bli vuxen när hela dagen genast blir bättre av lite tulpaner.


Up and down and all around town



Vi är ganska koola vi. Min workingman som försov sig idag och vaknade fyra timmar för sent. Han var så söt där han stressade runt. Jag kan däremot ta det luuugnt. Börjar inte före 12 idag. Har precis påbörjat en tidskriftkurs, tror det kan bli riktigt kul. Japp!

Att sakna någon

Jag har tänkt lite på saknad. Det är underbart och hemskt. På samma gång alltså.
När jag saknar C kan det göra ont. Men samtidigt vet jag att det är bra. Jag vill sakna honom, annars vore det konstigt att vara ihop. Tycker jag. Jag kan sakna honom så där ofattbart mycket, även bara när han jobbar en kväll. Men det att sakna honom när jag är borta i flera dagar är speciellt. Tillslut är det inte roligt längre. Men så värt det när jag kommer på flygplatsen och ser världens snyggaste kille springa emot mig med världens snyggaste leende. Den här typen av saknad är okej. Den omvandlas ändå alltid till underbara känslor vid det underbara återseendet.

Den andra formen for saknad är inte bara hemsk. Den är olidlig, grym och omänsklig. Den saknaden jag känner for han som inte finns kvar. Som jag aldrig får krama igen, prata med, skratta med, bråka med. Den saknad jag känner varje dag. Den saknad jag trodde skulle dämpas lite med tiden, men som verkar blir starkare och starkare. Några dagar fyller den hela mig så att jag nästan inte kan andas. Jag försöker tänka på glada minnen, men det hjälper sällan. Jag har skrivit många texter om honom. Om döden. Om saknaden. Men varje text blir ändå inte bra. Jag inser varje gång att mina känslor inte går att få ner på något papper. De är obeskrivliga, men ändå försöker jag gång på gång. Kanske för att han känns mer levande då. Som att han faktiskt fanns. För några gånger känns det som han aldrig gjorde det. När jag känner att alla har glömt honom. Att han endast existerade för mig och mitt liv. Ingen annans. Ja, det låter galet, jag vet. Men det känns faktiskt så, för ingen pratar om honom. Inte ens jag. Men tro inte annat - saknaden bär jag med mig, dag för dag och år för år.


På den ljusa sidan - om det finns någon

Efter en halvtimme väntan på tunnelbanan imorse berättade en kvinnoröst att trafiken var inställd. Länge. Hon berättar att ersättningsbussar är beställda. Men det kommer dröja. Länge. Kul. Efter en kvarts hängande vid busshållplatsen kommer en buss som kan ta mig till närmsta pendelstation. Jag har tur och får gå på tidigt, i mitten. Det är så fullt att människor måste gå av för att dörrarna ska stängas. Jag har inget att hålla mig fast i. Med världens dåligaste balans tänker jag att detta kommer bli 20 spännande minuter. Jag hade rätt. I det bussen rycker till ploppar mitt knä ur led. Typ. Fan ad ont det gjorde. Sen blir jag varm. Men nej, andas. Du får inte svimma eller nått tänker jag. Haha vad typiskt mig det vore. Känslan i kroppen forsvinner. Jag blir numb, som det heter. Va fan händer!? Därefter försvinner all ljud. Eller den försvinner inte, men det är som om att volymen skruvs ner och det är omöjligt att uppfatta vad någon säger. Det känns som jag kommer simma. Eller nej, svimma menar jag säget jag till tjejen närmst mig. Har alltid haft svårt för simma och svimma. Och ja, jag svimmar. Det finns inte utrymme att ramla framåt, så jag faller ihop som ett korthus. Rakt ner. Jag kommer inte ihåg något, men två stora, blödande sår på mitt vänstra ben talar om att jag ramlade på något. Eller någon. Hoppas det inte var hunden bredvid mig. Ups.


Det var inte kul. Men, mina vänner. Glädjen i det hela var att mitt hopp för framtiden blev ljusare. Mitt förtroende på människan. Någon gav mig sin plats, någon annan lyfte mig dit. En tjej fixade så någon gav mig saft. En kvinna gav mig halstabletter - hon hade inget annat. En kille öppnade flaskan då jag var för svag. Flera sa till att jag skulle andas från magen. Många undrade hur det gick. Bussen kändes som den var fylld av omtanke helt enkelt.


Ni förstår hur det gick..

Calle bakar kladdkaka. Vi har ingen kakspade, så han fick använda osthyveln. Plötsligt skriker han till. Mycket högt. Mycket länge.
Monica: Men herregud, vad är det!?
Calle läspar: Jag slickade av osthyveln bakifrån..!



Han är smart, min kille <3

Just det

Om jag måste hitta fel på Stockholm är det avstånd. Avstånd avstånd avstånd. Inte nog med att det tar 1,5 timme att åka till skolan - det tar ju ungefär lika mycket tid att åka till mina kompisar! Alla! Hoppas det känns lite bättre när vi väl flyttar närmre stan. Fast det vore skönt att bo i samma område som någon, som jag alltid gjort i Trondheim. Calle, Martin, Louise och jag drömde om att bo i samma byggnad här om veckan. Sen spårade det lite när Louise tyckte vi skulle bo i samma sovrum. Men det behöver vi inte prata om.


Men man får ju drömma

Norge var underbart. Jag fick gjort en himla mycket. Oj, det känns lite hemskt att jag säger så. För jag menar att jag fick träffa många av de jag ville träffa. Som om jag har en lista och skriver check bak varje namn jag prickar av. Fast jo, det är lite så. Känn er avprickade Nina, Marthe, Charlotte, Kine, Kjersti, Mari, farmor, Astri, Ivar, mormor, morfar, tante Eva, Elise och såklart mamma och lillebror.

Det är alltid så konstigt att känna på hur jag inte riktigt hör hemma där längre. Jag känner mig välkommen, det är inte så jag menar. Men det att bo i ett hus som aldrig varit mitt hem spelar kanske in. Jag känner mig inte hemma i området. Fast till hösten flyttar Kine så nära att jag kommer kunna viska gonatt till henne varje kväll. Typ. Det ser jag fram emot! Sen är det alltid konstigt att se hur allt är precis som förut. Att världen går vidare utan mig. Haha, nu låter jag dryg. Men kanske ni förstår ändå?

Jag skulle ju så gärna ha det bästa av båda världar. Jag vill bo i fina Stockholm med bästa mannen, men jag skulle vilja flytta över mina kompisar och familj hit. Det vore perfekt. Inte egoistiskt alls, jag vet.


Om ni vill veta

 

Dagens tillstånd: Glad, sliten, nöjd.

Dagens planer: Äta lasagne med Marthe, fixa oss, dricka vin med fina vänner.

Dagens önskan: Att alla kommer!!

Dagens vill ha: Kläder, speciellt en vårjacka.

Dagens stressmoment: Inget som stressar mig just nu. Skööönt.

Dagens nedräkning: Får se min älskling imorgon.

Dagens borde: Hemlis.

Dagens bästa: Har köpt kläder. Uuups. Men det känns bra. Så då är det okej.

Dagens fundering: Hoppas lillebror blir nöjd med presenten imorgon.

Dagens beroende: Freja påskeegg!


Idag har jag..

..gått upp otrevligt tidigt för att skicka iväg min fina bror till skolan.
..skickat in en arbetsrapport. Gick först för VG, men det dog under dagen.
..varit med farmor och min kusin.
..hängt med Ivar igen. Skönt att vissa människor alltid är sig själv.
..sett Marthes nya lya. Kommer bli galet fint!
..strosat runt på Ikea.
..varit med Lotta och Marthe.  
..skrattat länge åt Calles sms. Han och Lou och Mirres killar har myskväll. Gulligt.

Jag är en riktig serienörd

Vilka jag följer? Hör och häpna.

Flash Forward - min favorit just nu. Förvirrande men man hänger med. Påminner om Lost, men mer verklighetsbunden.

How I Met Your Mother - sitcom favoriten. Älskar Marshall! Fick nyss höra att han påminner om Calle.. Haha hej wake up call.

Svenska Hollywoodfruar - i säsong två är det bara Maria Montazami som är värt att titta på. 

Paradise Hotel Norge - har hittills sett två svenska säsonger, två danska, en amerikansk och nu två norska. Jag erkänner.

Gossip Girl - har aldrig varit en favorit, men just nu älskar jag sista säsongen.

Desperate Housewives - Så himla mycket intriger. Rolig och dramatiskt. Perfekt.

The Hills - Verklighetens gossip girl. Ja, jag vet det är fake. Men har alltid gillat det ändå! The City har jag däremot slutat följa.

Lost -
Följer mest för Calles skuld, men är ändå lite tagen. Nu är vi inne i sista säsongen någon sin! Äntligen får vi alla svar. Hoppas jag.


Nästa gång får ni säga till när ni vet!

I flera veckor har jag hålligt hemligt att jag skulle åka till Trondheim idag. Inte av någon störra anledning egentligen, men för att min vän Marthe och jag kom på att det skulle vara kul om alla samlades igen. Det har vi nämligen inte gjort sen några få dagar i juni. Och extra kul om inte de andra visste att det skulle bli så. Haha typiskt oss. Det har varit skitsvårt att inte säga något. Jag var så taggad att jag berättade för en kompis då jag pratade med henne precis efter jag bokat biljetter. Men annars lyckades vi faktiskt att hålla tyst!

Kände mig så himla dum när jag ljög för flera kompisar, senast idag, om att jag inte skulle hit på ett tag. Fniss. Jag såg så fram emot att se alla! De var på ett utestället och jag skulle komma dit en timme senare eftersom jag ville hinna äta och göra mig i ordning först. På bussen blev det lite pirrit. Jag pratade med Calle och sa det känns lite fånigt. Jag menar, de sista åren har ändrat mig lite. Har upptäckt att jag inte är så förtjust i att vara center of attention. Jag kan absolut ta min plats, men det här "ta taa, här är jag!" - är inte min grej. Men strunt samma tänkte jag, det här blir kul! Det var speciellt min kompis jag inte sätt på åtta månader jag såg fram emot att överraska.

När jag väl andades in, gick in i rummet och mot bordet kändes det fel. Inga såg glada ut. Haha vafan. Jag kramade en kompis, och fick höra vi orkar inte spela skådespel. 
Hahaha vad jag garvar nu när jag tänker på det. Marthe din toknisse!! Här har jag burit med mig detta i flera veckar, så avslöjar du det en timme innan!
Känner mig rätt korkad nu faktisk. Typiskt Monica att tro folk ska hoppa av glädje, sen inte få en reaktion alls. Hoppas alla tycker det ät kul att jag är här åtminstone. Hihi. Jag har sätt fram emot det här så himla länge, så nu ska vi ha kul. Om ni vill eller inte!

Tuffast i stan



Att lära en lärare

Kan man lära sin lärare pedagogik? Eller gör faktumet att han är just din lärare att han inte tar emot kritik? Kommer han lägga dina ord i facket för unga och ovetande elever, eller kan han faktiskt lyssna?

Bowling i Sundbyberg

Två strikes! TVÅ! Ganska nöjd faktiskt...
Louise, Ida, jag och våra små pojkar bowlade igår. Som alla andra gånger jag bowlar blir jag så jäkla frustrerad när klotet inte går rakt. Arrrg vilket irritationsmoment. Det ser så lätt ut. Är det lätt? nejj!
Öl på en måndag var dock en höjdare. Mer måndagskul.



Bild från min fotouppgift i februari

Bröllopsfotografen





Här om dagen gav jag Bröllopsfotografen en chans. Jag ville inte se den på bio, tyckte den verkade som en typisk nordisk synd-om-oss-ousiderkarraktärer-film. Oavsätt, fick låna den på dvd av Louise. Och bra var det! Filmen är okej, ganska flat och otrovärdig berättelse. Men charmig, absolut. Även lite rolig. Jag vill också tillegga att filmens sätt att personifiera Värmlänningar är otroligt bra, känns som de lika gärna kan representera hela Norges inställning till Sverige och vica versa. Anledningen till att jag blev kär i filmen är dock inte skådespelarna eller historien, utan filmningen i sig. Utmanande och nytänkande (i nordiskt sammanhang) sätt att föra kameran, samt bilder så fina som bara bilder på Stockholm kan vara.

Yrkesskadad kallar Calle mig när jag inte kan låta bli att kommentera vinklar och bildutsnitt. Fast jag tycker det är underbart att en medelmåttlig film kan resa sig och bli bra i mina ögon, endast pågrund av bilderna.


hejhejhallåå

Resan var underbar om ni undrar. Tiden på båten mer än själva Riga, kanske. Staden var svår att förstå, centrum kändes så himla..ocentral? Men fint och vårigt var det! Och billigt. Vill ni se kort? Ja? Några kan jag bjuda på:


Finaste killen i världen bara.


Vi åt frukost på ett sjukt mysigt fik.


Titta vad mysigt!


Jag förstår hur kändisar känner sig. Typ. Papparazzibild på mig alltså.


Man kan gärna skrika lite på pojkvänen när man tycker han är tråkig.


Har man en trött pojkvän efter en shoppingdag..


..behöver ma faktiskt bara ge honom en puss..


..så blir allt bra igen. Lovar!

Det var det jag orkade lägga upp idag. Teknisk har vi fortfarande treårsdag i två timmar till, vilket jag tänker utnyttja. Och imorgon blir en superb dag tror jag!

Love me in Riga

Nu åker vi till Riga! En minihelg för att fira våran treårsdag. Det blir drinkar, fina middagar, shopping och en hel del pussar.

För 1,5 år sen var vi i Tallin. Hoppas Riga blir lika bra.











Hörs på söndag!


Kommer jag våga?

Jag tror jag vill gå till en spåkvinna! Har alltid fascinerats av människor som påstår sig ha sådana gåvor. Tänk vad koolt! Jag vill inte veta när jag ska dö eller något liknande. Ush. Men jag skulle vilja höra vad hon kan säga om mig. Hur jag är, vad jag varit med om. Tänk om hon prickar rätt! fyfan, lite läskigt är det. Mest häftigt. Jag är bara så jäkla rädd för att ha en gåva själv. Jag vill inte! Ni som känner mig väl vet ju att jag fått för mig att jag har någon kontakt med något där ute. Speciellt efter två drömmar som visade sig stämma, en självöppnande dör, två kvinnor som såg att min aura var öppen och ja - känslor. Haha låter så fånigt. Men ja, jag vill veta om det är så - och jag vill lära att stänga av det! Hehe. Skiträdd är jag.

När man läser sån här och sån här måste man tro på det.

Så.himla.mogen.

Av och till måste det roliga vika för det hemskt tråkiga. Pluggkväll ikväll så jag kan åka bort till helgen och även göra något riktigt roligt nästa vecka! Då får det gå.



Ni kan titta på hur söta vi är så länge.

Meningen med livet bara

Fjorton timmar utan baby och jag klättrar på väggen. Jag försöker tända ljus, äta riktig middag (läs:leftovers), titta på program han inte gillar, göra skola, städa, läsa. Jag har även badat! Och det hör till historien att jag endast varit hemma ungefär sex av dessa fjorton timmar.
Utan att låta dryg hoppas jag - men vad gör man när man bor själv? Jag kommer inte ihåg, har sedan typ alltid bott ihop med tjejkompisar eller Calle. Är man aldrig hemma kanske? Eller tycker man det är roligt att se på tv själv? Att göra middag själv? För om så är tycker jag det är ganska koolt. Jag önskar jag hade roligt i mitt eget sällskåp. Men samtidigt hoppas jag att jag aldrig tvingas lära mig det. Jag tror att livet helst ska delas med ens stora kärlek. Och jag vet att jag alltid förlorar i spel därför att jag redan vunnit mannen i mitt liv.

En kompis sa till mig en gång att jag haft en så jobbig tid tidigt i livet, men att C kanske är Guds sätt att göra upp för det. Först blev jag provocerat; som om en persons död kan ses postivt.. Men egentligen är det ett ganska fint sätt att tänka på. Jag menar, då kan man i alla fall försöka tro att det finns en viss balans. Död, tragedi, kärlek och livet.

Men nu skriver jag bort mig. Det skulle inte handla om död utan om kärlek. Till en livspartner och till sig själv. Jag tror jag älskar mig själv, även fast jag älskar någon annan mera. Det känns fint på något sätt. Som att det är meningen med livet. Mitt liv. Att höra ihop med någon, dela alla tårar och skratt. Meningen med livet är nämligen individuell i mina ögon. Inget stort, universalt svar. Men mitt svar, det har jag hittat.


Inte så smart ändå va

Då har jag och två kompisar frusit röven av oss. Hela dagen har gått åt filmning på stan. Solen kanske skiner, men det är jäkligt kallt ändå kan jag lova. Och nu känner jag att det inte var värt det. Alls. Ja, mitt nyhetsinslag kommer bli värdelöst. Jag fick inga relevanta bilder. Men ändå. När jag ser att klasskompis efter klasskompis har intervjuat varandra istället för att förflytta sig utanför den komfortabla zonen suckar jag lite. Jo, jag hatar också att haffa människor. Inga vill stilla upp, man frågar oftast 100 och har tur med ungefär två. Som jag idag. Men ändå. Det är ju bland annat detta vi ska lära oss! Den mänskliga kontakten, intervjutekniken. Inte bara filmningen.
Men det är väl ungefär här jag ska säga att det är de som inte lär, jag däremot blir klok och vis. Men äh, skit samma. Egentligen är jag bara avundssjuk för att inte jag gjorde det lika enkelt för mig. Och bitter över att förfrysa fast fortfarande ha en video som suger. Det enkla är ofta det bästa, va?

Bengan och jag

I studion för Nyheter och Nyhetsmorgon på TV4 satt jag på golvet idag. Studiebesök som det så fint heter. Som dagisbarn fick vi lappar att ha på jackan och blev slussade in i rummet. Efter prat med en reporter och en kameragubbe hände det. Jag blev starstruck. Bengan kom in i rummet. Från ingenstans! Han bara stod där plötsligt. Och satte sig ner på platsen vi alla brukar se honom. Bak nyhetsdesken. nyhetsbordet? nyhetsgrejen? Ja, där i alla fall. Så rätt. Men hej, jag känner ju dig tänkte jag. Hans seriösa men lekfulla ögon. Hans alltid överraskande grova röst. Jag blev rak i ryggen och log det fånigaste leendet. Hela tiden.
Han gav mig gåshud också! När han pratade om hemska minnen från nyhetssändningar. Ni vet, Estonia, mordet på Anna Lind och 9/11. Sen skrattade vi tillsammans igen när han berättade om sina småfel under sändning.

Denna legend alltså. Sveriges Radio. Tv-Sporten. Rapport. Vem vill bli miljonär?. Faddergalan. Nyheterna. Listan tar aldrig slut! Tänk, han började med Sveriges Radio. Ingen liten lokalskitkanal där inte. Nejnej. Här hoppar vi rakt in där dödliga människor får jobba i 20 år för att hamna.
Andra blev inte starstruck alls. Alla skulle vara sådär nonchalant jag-ser-en-kool-nyhetsankare-varje-dag, varför-skulle-jag-tycka-det-var-häftigt-för? Men jag lovar er. Alla blev hypnotiserade när hans ögon mötte ens egna och han sa Påan är viktig. Och vet ni varför? För det första därför att den är det. Hör ni? Hans argument är "därför att den är det" - och det funkar! Det är något med denna mannen.



Bengt Magnusson. Min nya idol.

Hallååå Norge


Note to self

- Sluta spela parspel!

Efter en utsökt middag hos Louise och Martin. Efter en spännande final i Melodifestivalen. Efter många glas vin och rosa mousserande. Jupp, vi ska spela Lika par leker bäst och alla sex är så taggade. Det går bra, alla svarar rätt och fel och skrattar och ler. Ingen leder sjukt mycket, nejdå det går så bra så. Sen. C kommer på att han ska vara rolig. Han svarar Monica på en fråga han uppenbarligen ska svara Calle. Och vi ligger efter. Jag rasar! Det är bara ett spel gumman, säger han. Jag får fejka ett leende så jag inte ser ut som crazygirlfriend. Sen händer det igen. Katastrofen är total. Jag är nära att explodera. Är du dum i huvudet eller, skriker jag nästan. Nu kan jag inte fejka leendet längre. Istället tar crazygirlfriend över och skapar en ganska ovälkommen stämning gissar jag. En stackars Mirre försöker rädda den okomfortabla situationen med meningar som men det är ju bra att ni båda vill vara med på föräldramöten. Men det är för sent. Det går inte att rädda! Det kanske bara är ett spel, men man går för fan inte in för att vara rolig! MAN SPELAR FÖR ATT VINNA! VI SKA JU VINNA!!

Efter fina tio minuters tjurande släpper jag det. Lite. Höhö. Hur vi kunde få en andra plats är för mig ett mysterium. Vi leker inte par här alltså. Blodigt allvar är vad det är. Snälla, nästa gång jag klappar i händerna av glädje när någon tar fram ett parspel; stoppa mig. Crazygirlfriend vill vila nu. Vila länge.


Bare bare Bea

För några veckor sen såg jag Bare Bea igen. Det känns som det är hundra år sen den kom ut på bio och skakade om i våra tonårsliv. Det är inte ens sex. År alltså. Överraskad blev jag när flera av mina svenska tjejkompisar hade sett filmen. Kul. Inte ofta svenskar tittar på norska filmar. Tyvärr.
Jag kommer ihåg hur alla tyckte blonda killen var hot. Äh? Ett bättre exempel på äcklig Oslokille har jag inte sett. Det bästa är ju solcapsen. Bara med skärmen ni vet. Haha.
Men filmen är fortfarande charmig. Lite udda är det att Bea går med på att hitta en random snubbe att leka med, bara så Oslokillen inte ska tycka hon är dålig. I sängen alltså. Bara sådär. Men gud så underhållande.


Ljusberoende


Dagens Ikeatrip resulterade i en mängd nya ljus. Titta, snyggt med stenarna va?


Rosa doftljus blev det också. Även duken är ny. Vårvårvår.


I Barkaby köpte vi några böcker och ett genispel. Vi är lite vilda av oss.


Trevlig helg på er!


Dagen

Lång lång lång fika med riktigt bra tjejer. Och helg dessutom. Lite tacos och en puss eller två på det, och dagen är lyckat. Imorgon: projekt klädsskåp.. Och kanske Ikea (förlåt finaste ida, du får sluta åka bort så ofta. Jag kan åka en gång till, endast för dig!).

Vid vägen (någon som tog den?): Bella&Tyra Show nu om fem minuter. Jag ska titta and I'm proud of it!

Hjärntvillingar

Jag kommer tvinga Ida att ta med mig på allting.

Förutom katten och Håkan. Och jag ska nog inte bli blond.
Dock tror jag inte hon riktigt planerat att det är jag som ska vara med på allt detta
Men det gör inget. Vi får kul ändå.

Everything I do is better with yooou



När C inte är hemma är det här min frukost, lunch och middag.. Jag vill att han ska komma hem så vi kan göra middag tillsammans. Till exempel kycklingpizza..


..som görs med kärlek.


Och intas till en fin film.

Vinkel hit och vinkel dit

En ting jag är 100 procent säker på är att jag inte ska jobba med TV. Månadens tv kurs går trööögt. Inte att det är tråkigt, det är bara inte min grej. Även fast bilden borde vara en fördel känns det mer fejk med TV än tidsskrift. Att man tvingas klippa, spetsa och överdriva mer än annars. Och begreppet kill your darlings pushas till det ytterste.
Roligt kan det vara ändå. Idag gick det hur bra som helst - vi valde bra intervjuobjekt, fick fina bilder och bra svar. Att fingrarna ramlade av på grund av kylan är redan glömt.
Det sköna med kursen är att vi i gruppen är på samma nivå vad det gäller att anstränga sig. haha.. men alltså, vi gör det till en rolig grej istället för att jobba arslet av oss för något vi inte är riiiiktigt intresserade av. Att vi är skitduktiga är bara en bonus.

Full house

Jag tänker chockerande ofta på första scenen här. Så galet roligt!

Världen kommer gå under..

..nu när folk går över eld och vatten för att stanna i rampljuset. Jag är sjukt fascinerat och nästintill imponerat över att fröken Strippa hittade på att hon varit man! (Scrolla neråt lite om du är lost) Det kräver en hel del självförtroende, men samtidigt måste hon sakna empati. Att människor som varit med om liknande uppskattade ett ansikte utåt, men nu visar det sig att hon skämtade. Usch och fy, tycker den var dryg. Jag ska fortsätta föreställa mig att hon varit man, tyckte bättre om henne då.

Det är söndag, okej!?


Så länge vi båda andas



Då är jag redo att läsa böcker på tunnelbanan igen. Jag har nämligen läst klart alla fyra Twilightböcker. Känns lite snuskigt att läsa de, speciellt såhär flera år efter hypen. Ungdomslitteratur eller inte, jag blev iallafall inget undantag av alla fans. Även fast översättningen är lite tam är böckerna levande. Jag skulle gärna bli en vampyr om jag fick vara med i Cullins familjen. Men fyra böcker räcker. Tycker jag. Kanske.

En helt vanlig lördag

I mina öron spelas kärlekslåtar. Boyzone - No Matter What, Dire Straits - Romeo and Juliet, Chris De Burgh - Lady in red. Du vet, en rätt konstig  mix men så-himla-oss. Jag är på väg hem. Inte har jag varit borta så länge, några timmar bara. Men jag längtar ändå. Jag tänker på vad vi ska göra. Det er ju lördag, fast ganska sent. Jag tänker att det nog blir soffamys. Sen tänker jag att det låter tråkigt. Men kommer på att det är det bästa jag vet. Du och jag och lugn. Jag ler. Kommer på att jag ser fånig ut. Ser upp, letar efter en blick som möter min. Nej, ingen såg. Jag ler igen. Jag är två stationer hemifrån nu. Ringer till dig, fast lägger på efter någon signal. Jag ser framför mig hur du springer upp, slänger på skor och jacka och löper ut dörren. Vi ska ses på Ica har vi sagt. Jag längtar efter en puss och dina armar. Det vore underbart om du mötte upp mig vid stationen istället. Fast nu hade vi sagt Ica, så strunt samma. Jag springer ner för trappan. Eller nej. Jag försöker springa ner för trappan, men tvingas gå - alla är så tröga! Kommer ut från tunnelbanestationen och ryser till av kylan. Det är kallare här än i stan. Mina ögon spärras upp när jag ser det där ansiktet. Det där perfekta ansiktet med de klarblå ögonen och det underbara leendet. Jag släpper ur mig ett litet "iiiih" och kysser dig på munnen med mina armar runt dig. Jag står på tårna såklart.
- Du kom hit! Vi skulle ju ses på Ica!
- Men gumman, klart jag kom hit, ler du.
Sen går vi hand i hand till Ica. Som vilken dag som helst. Vilken jävla underbar dag som helst.



Himmelblå

Solen hälsar glatt på Stockholm idag. Den är så välkommen så välkommen. Dagen igår avslutades med kompisar och spelkväll. Idag har vi myst en hel del, ätit lång frukost och tittat på På Spåret. Jag tänker ta en lång dusch nu. Ni vet sån där tjejdusch med peeling, anisktsmask och hårinpackning. Sen ska jag läsa bok, pussa på pluggcalle, göra lunch och knalla in till stan för en fika med bästa Louise. En lugn och underbar lördag.

"Det är något jag glömt berätta"

Jag måste kommentera detta. Det är för bra för att inte dela med mina norska vänner som inte läser svenska tidningar. För bra hörni.

Dalin Nano kom in i Paradise Hotel och hookade med en hel del killar. Hon är en strippa som "älskar sex". Som skapad för bra TV. Oavsätt, hon låg med en av killarna där inne innan hon åkte ur. Nu visar det sig att.. hon egentligen är en man. Eller ja, hon har varit man. Nu, efter hormoner och operationer ät hon numera kvinna. Jag älskar det! Så himla klockrent! Hon fick mycket skit för att vara en dum strippa. Men killarna strulade med henne ändå. Nu släpper hon årtiondets bomb: "jag kanske är dum, men ni är fan dummare. Jag har varit en man" typ.

Titta, hon är ju mer kvinna än jag:



Nostalgitripp med nygammal mobil

C köpte äntligen en ny mobil igår. En Nokia. För att den var billig såklart. Hehe min kille <3
Den har inte kamera. Den har inget egentligen. Den kan inte ta emot mms. Finns det verkligen telefoner som inte kan motta mms? Fortfarande? Katastrof!

Dock har den såklart allas älskade spel: snake! Åh gamla fina snake. Vilka minnen. Vilken nostalgi. Tänk, för ungefär tio år sedan hade alla Nokia och snake var the it-game. Och plötsligt kunde den lilla ormen ta sig igenom väggen, det var världens snackis! Det spårade dock när ormen dog om den käkade en bomb. Ni gick liiiite för långt där Nokia. Anyhow C's snake går igenom väggen och äter endast blåa prickar. Perfekt. Kanske C kan få min LG touch och jag hans Nokia från stenåldern.


The warmth in his eyes made me melt inside



April och maj förra året. April är nästa månad men våren känns så himla långt borta! Kommer den någonsin komma?
Såg nu att det ser ut som ett collage på Calle, jag och Ida. Haha. Så kan det gå.
Insåg även att jag gör alldeles för många bildcollage. Men det är så fint! Och smidigt. Massa kort i ett kort. Japp jag gillar det så ni får stå ut.
Nu tar jag helg! Lugn dag i skolan idag, lite häng på Åhléns med Ida och nu Sex and the City i väntan på min kille. Skön start på helgen med andra ord.

The best day

Sol. Tidig morgon. Lång frukost. Randig tröja. Radio. TV-seminarium. Redigering. HELG.

Never look back

Efter en lyckad inspelning av ett nyhetsinslag sitter jag och slösurfar i soffan. Fick för mig att göra ett collage på denna sida. Roligt att man kan välja i hur många märken som helst! Här är en outfit från Forever21. Inte svårt att se hur mycket jag längtar efter en varm vår. Vad skönt det kommer bli med solglasögon, gladiatorsandalerna och endast ett linne. Känns som jag längtar extra mycket efter våren i år. Undrar om jag är den enda? Kanske inte så konstigt att man gör det. Den här vintern har varit obarmhjärtig.


Jag drömmer mig fem månader fram i tid


Lägenheten i Trondheim är äntligen såld för en hel massa pengar. Vi har fått tag på en riktigt gobit närmre stan i Stockholm nu, plus att det blev pengar över. Jag har precis gjort laseroperation på ögonen och ser bättre än en pilot. Det är sommar. Calle har kanske fått tag på en schysst gammal bil. Vi har köpt en del nya möbler. Typ säng och matbord. Lägenheten är ljus fast hemtrevlig. Vi bjuder över kompisar, dricker öl/vin och skrattar en hel del. Snart börjar skolan igen och det ser jag fram emot. Det blev tyvärr ingen utlandsresa denna sommar, så på hösten tar vi en weekend i Venedig. Innan stan försvinner under vatten. Där kommer Calle visa mig olika typer av hus, broar och vägar. Fast just nu är vi bara här. I vår nya lägenhet. Och en så länge räcker det gott och väl. Mycket väl.


RSS 2.0