Den största jag har sett.

Alltså ni måste förstå hur nära jag var att dö idag. Av hjärtstans. Jag gick upp imorse, utan att veta att idag skulle bli dagen. Dagen jag såg världens största spindel. Jag åt frukost, gjorde mig i ordning. Gick in i sovrummet och väckte Calle med en massa pussar. Han gick upp med mig för att säga hejdå. Jag går in i sovrummet igen för att titta i spegeln. Där. Då. Shit shit shit. Den var så stor. Så svart. Så lång. Med tjocka, riktiga ben. Jag svär, den var lika stor som min hand. Min hand är inte stor, men i spindelmått är den gigantisk. Jag skrek. Calle skrek. Tillslut åkte dammsugaren fram och spindeln hade ingen chans. Vi sög in en massa annat också, så att den skulle dö. Men tänk, tänk om den lever? Och kommer ut igen? Alltsåå. Nej fyfan. Spindeln med stor S. Den har förföljt mig idag. Rysningar på jobbet flera gånger i timmen. Och jag blev arg på Calle för att han inte var hemma innan mig. Men jag vågade mig in ändå. Och nu sitter jag kvar med en helt nyväckt rädsla. För Spindelns familj. Hjälp.


Back to school, nothing like a fool

Jag har tjatat om hur skönt det blir att få rutiner igen nu till hösten. Rutiiiiner. Och nu när de i princip är här åker jag hem efter skolan och somnar. Mitt på dagen. Det här håller inte alltså. Dåligt av mig.

Goodbye Ross...forever. (Phoebe i Friends, you know)

Flyttstädat hela dagen. My oh my. Äntligen är nycklarna lämnat vidare till nästa Hässelbybo och vi kan sluta tänka på hålet. Nejrå, lägenheten var charmigt på sitt sätt. Och inte minst - det var där C gick ned på ett knä och friade <3 Så goda minnen tar jag med mig. Men restiderna är inte en del av dem. Nu är vi i full gång med att skapa nya minnen i Årsta istället. Tänk vad mycket fint vi ska uppleva här. Hur som helst, kvällen avslutades med pizza hemma hos Cs föräldrar. Mycket perfekt.

Times are changing right in front of us, but still, we are standing here.

Igår satt jag i Gamla Stan och frös röven av mig klockan två på natten. Fy sjutton vad kallt det har blivit! Som idag, jättesol - fast ändå är det kallt. Det håller inte. Men samtidigt har jag faktiskt längtat efter hösten en hel del. Där är så fint ute då! Färgerna! Åh. Och luften är ju skön ändå.

















Förra hösten var sådär mysig med massa fint väder, tusentals ljus gick åt och det blev nästan för många innekvällar. Hoppas på en även bättre höst i år!

Innovativt: Girls just wanna have fun.



Nu är det heeeelg! Länge sen jag uppskattade det. Ikväll blir det middag och vin hos Louise, med utgång efteråt. Skönt med ett vanligt liv igen. Inte bara flytta, flytta, flytta. Ledigt, ledigt, ledigt. Det går bra på jobbet också. Riktigt bra. Nej nu ska jag vandra mina 300 meter till Lou.

Hej nytt liv!

Första dagen i nya jobbet är över. Verkar vara ett jättebra företag med ungt personal och spännande framtidsutsikter. Tror detta blir bra! Slutade 17.00 och åkte till Miranda där Louise också var. Vi åt middag och såg lite Sex and the City. Tackade nej till utgång eftersom jag är tre månader sedan senast jag gick upp så tidigt. Seeeeg.


Ännu en kärleksförklaring.











Världens bästa utsikt från fiket på vattenmuseet. Det är en underbar känsla att vara kär. I en stad! Jag har varit nykär i Stockholm i drygt två år, hoppas det aldrig tar slut.

Mycket bra sista dag i frihet

Vad jag älskar mitt Stockholm! Idag har jag bland annat agerat turist tillsammans med en gammal klasskompis som har flyttat hit. Vi gick via Medis och Slussen till Gamla Stan där jag faktiskt tappade bort min väska i fem minuter. Inte okey. Efter en fika strosade vi runt lite vid slottet och gick vidare in till city. Efter en till fika och lite mer strosande var det dags för mig att åka hem. Jag måste ju ladda lite inför jobbet imorgon! Sjukt spännande detta hörni.

Og til mine nordmenn: Ingeborg har bodd her en uke, og har allerede bestemt flere besök av venner! Ei kommer allerede neste uke! Så kom igjen nå da, kom hiiit. Komsi komsi. Utnytt studenttilvärelsen og opplev nordens hovedstad gratis! Oj, jeg burde bli reiseselger eller noe. Men ja, dere er velkommen når som helst, det vet dere alle mann. (Plusspoeng til Marthe for bestilt billett).


Sleepyheads

Calle försov oss imorse. Förstår ni? Han gjorde så att vi försov oss. He he. Så då var det bara att hoppa i kläderna och åka. Skitdålig start på dagen ju! Jag är a l d r i g sen förstår ni. Aldrig! Jag hatar det, blir illamående och vill bara dö. Det var inte så farligt idag, men ändå. Usch.


All kärlek i världen - det är mycket det.

Ikväll är jag gladare än jag har varit på länge. Inte att jag har mått dåligt, jag är bara extra extra glad! <3 Helgen har varit bra också. Sällskapsresan 2 med Carro&Mattias, Stockholms bästa kebab (på riktigt alltså), vattenmuseet vet ni ju, många många pussar, extra slötid på morgonen, långfrukost, två timmars promenad vid vattnet, middag hos pojkvännens fina familj och många fina nyheter. Och sen att vi är sådär löjligt kära är inte dumt heller.

A Q U A R I A


Inte bara jag som var taggad inför vattenmuseum idag.


Riktig regnskog skulle det vara.


"Titta på fula fisken"


Så giftig men så söt!


Här hängde vi lääänge.


Koolt med haj.


<3


Fina fina sjöhästar!


Minigroda!

Det var alltså inte bara barn på vattenmuseet idag.

Ben&Jerry is in town





Jag och min kille är inte vana att ha flera dagar i rad där vi typ inte ses alls. Visst, vi sover ihop, men der räknas typ inte. Då sover man ju! Så ikväll har vi tänkt mysa ihjäl oss. Började med en (jäkla stor) glass i Gamla Stan idag. Så skönt att kunna åka in till stan en snabbis! Hur som helst, nu blir det god middag och en kväll i hans armar. Underbara armar that is.


Blast from the past?

Oh no. En fågel viskade i mitt öra att jazzbyor är tillbaka snart! OCH KJOL ÖVER BYXORNA! Gud. Tänk om jag hoppar på det tåget igen. Nej nej nej.

Tre härliga dagar

























Jag har haft så roligt och trevligt och mysigt och fint med min Ida här. Extra bra var onsdagskvällen då det oslagbara gänget var samlade för lite mat, vin och en spännande utgång. Älskar dessa tjejer, vi tar vara på varandra och har alltid alltid kul.
Nu är det tillbaka till vardagen efter helgen. Det blir faktiskt rätt skönt! 3 månader sommarlov är lite drygt egentligen. Speciellt när jag inte har rest någonstans. Zzz.

Hör inte hemma i köket. Jag vet, jag vet.







Igår fick jag för mig att göra stuvade makaroner med falukorv. Finns det "svenskare" mat? Köttbullar kanske. Jag började hur som helst gråta när mjölken kokade över. Gråta! Liiite känslig kanske. Calle fick ställa sig och steka falukorv, jag klarade inte med en till katastrof. Ha ha. Nejrå, det smakade jättegott! Och nu vet jag att man inte ska lämna varm mjölk för att hämta kameran..!

Det går bra nu.

Jag är så lycklig och tacksam. Tänk vad mycket ett telefonsamtal kan göra. Jobbet jag så gärna ville ha blev mitt! Jag börjar nästa onsdag. Längtar sönder redan. Stolt är jag också. Det var det allra första jobbet jag sökte. Jag skulle ha det. Och jag fick! Så jag fortsätter på min intervjusuxsess här - så långt i livet har jag fått alla jobb jag har intervjuats för! Det är såklart inte hela världen eftersom det bara är fyra jobb, he he, men ändå. Nu ser jag fram emot att börja. Hoppas det blir som jag tror! Roligt, utmanande, utvecklande och givande.


H A R M O N I C A

Hej på er! Igår var världens lugnaste söndag. På förmiddagen åkte jag till Midsommarkransen och tittade på Calle som vann sin klass i en pingistävling! Stolt flickvän. Efter det tog vi det sjukt lugnt här hemma. Calles vinstpengar gick till att köpa pizza. He he. Vi tände en massa ljus och bara myste i soffan. Jag trivs så bra här! I lägenheten. I hans armar. Jag är NÖJD!

Nu är det städdags. Min kära kära Ida kommer upp imorgon och stannar ett par dagar. Så nu ska det se fint ut här lagom tills frökens ankomst.

It's hard to let go, you know

Mina älskade rosor som var redan var nära döden när jag köpte dem får fortfarande förgylla min tillvaro. Som skvalpande små huvud i en liten skål. Stackare. De ska få vila snart. Jag har bara så svårt för att begrava dem.


Oj, mina fingrar skrev detta. Bara sådär. Sent på kvällen.

Ofta glömmer jag vem som vet bäst. Vet bäst om mig, vad som är rätt för mig, vad som är viktigt för mig. Vet bäst hur jag känner, vet bäst hur jag är och har varit. För det är ingen som vet et bättre än jag. Ingen! Och jag måste sluta glömma det. Jag ska sluta tro på det negativa jag får höra. Vissa kommentarer jag har fått höra hela livet - de behöver inte vara sanna bara för att någon säger så. Inte alls. Det känns så skönt att inse det nu. Felet behöver inte ligga hos mig. Nej. Jag ska rycka upp mig, sluta känna mig sårad och tänka lite på mig själv. Tycka om mig själv. Lita på mig själv. Tror det här är bra. Mm.


Sunny sunny saturday









Idag han vi med några härliga soltimmar vid badet i Trekanten. Badade två gånger, så sköönt. Nu fixar vi här hemma, hyllor som kommer upp på sovrummet. Äntligen! Ikväll ska min pojkvän springa i Midnattsloppet igen. Tror jag ska vara med och titta, vi får se.

L O V E


Min favoritlykta från Hemtex gör vardagsrummet sådär extra mysigt om kvällarna.


Ett nyckelskåp! Det ska få hänga på väggen snart. Och bilden ska bytas till svartvit.


Så ser hallen ut än så länge. Skostativ ska fixas, och såklart min fotovägg!

En lång dag idag! Intervju med marknadschef och VD, efterföljande språktest och sen möte i banken med min kille. Och det är 100 grader där ute. Men vet ni? Jobbet är mitt om jag klarar språkprovet! Får veta på tisdag. Jag kommer att DÖ av garv om jag inte klarar provet. Det var på norska!


I take it back

Skrev precis ett inlägg om mitt arbetsintervju idag. Och att det gick bra. Och att jag gick vidare till en ny intervju imorgon. Sen skrev jag en massa om jobbet ifråga och sen ångrade mig. Haha. Så vet ni det. Jag får berätta ifall jobbet blir mitt istället! Kryssa fingrar och tår för mig imorgon vetja.

Finns det någon där ute som verkligen tackar ja?

Jag var på väg till en arbetsintervju i morse. Börjar gå ifrån Odenplan, går förbi en man som går åt andra hållet. Han ler och jag ler tillbaka. Gud vad trevliga alla är på Odenplan! tänker jag och går vidare - lite gladare än innan. Efter tio minuter hittar jag byggnaden vart intervjun ska hållas. Jag dricker lite vatten, stänger av ljudet på mobilen och börjar gå mot ingångsdörren. Hej! hör jag bak mig. Det är snälla mannen! Han vände alltså och följde efter mig i tio minuter. Jag byter namn på honom. Nu är han läskiga mannen istället.

Jag: Ja.. Hej?

Han: Jag såg dig förut. Måste säga att du är oerhört (konstpaus) ... sexig. (Vad fan hände med söt? eller vacker?)

Jag:
Jaha. Ähm, tack.

Han: Skulle du vilja ses någon gång kanske?

Jag: Nej, tyvärr. Jag är förlovad. (Pekar även på ringen, haha!)

Han: Det är jag med. (!!!)

Jag: Jaha.. (Börjar backa och småröra mig mot ingången. Numera heter han äckliga mannen.)

Han: Du kan inte tänka dig att ha lite busigt, sådär vid sidan om?

Herregud! Hände det här på riktigt?! Bara i Stockholm sådant sker, bara i Stockholm.


Lyxproblem

Jag släpper inte detta med fotovägg riktigt än. Jag har valt ungefär 20 kort som jag vill ha med, men det är på tok för många. 10 - 15 tror jag max. Och det svåraste är att eliminera alla fina kort på min pojkvän. Har redan valt bort ungefär 5 styck, så den som känner sig godhjärtad får jättegärna hjälpa mig välja mellan dessa fyra. Vilka två ska jag ta?


Nummer ett?


Nummer två?


Nummer tre?


Eller nummer fyra?

Projekt fotovägg.

Nu har jag bestämt att det blir en fotovägg här hemma. Alltså en vägg med massor av bilder i olika storleker med svara ramar. Tillsammans ska den bli rektangulär. Bilderna ska nog vara svartvita, så det blir lite ordning i kaoset. Förstår ni vart jag vill?

Jag måste ta reda på vart den ska vara. Kök, vardagsrum eller hall. Hjälp! Jag lutar just nu mot att ha den i hallen. I vardagsrummet har jag tänkt ha en tavla med massa färg på huvudväggen, så då kanske en fotovägg kommer krocka lite. Eller? Äh, jag vet inte.

Nu ska jag välja bilder, redigera de och beställa. Eller ja, snart. Det går inte så snabbt här ska ni veta. Idag fick vi äntligen en dörr till sovrummet! Jag tycker inte om att sova när det är för öppet. Så det blir göööött gött gött. (Calle stör sig på att jag säger det. GÖTT alltså. Hoho)

You gave my life direction, a game show love connection we can't deny



Den där killen. Han gör så att jag kan andas. Han är den som ger mig energi, ork och liv. Den som ger mig skratt, tårar och känslostormar. Han överraskar mig ständigt. Jag tror han är superman egentligen. Han orkar med mina dåliga dagar. Mitt växlande humör och mina tjejiga stunder. Med ett sådant tålamod jag inte trodde fanns. Dessutom är han en fixare. En sån som tar tag i grejer. Han är så rolig också. Generös. Kärleksfull. Gosig. Trogen. Stark.
Min vardagshjälte. Mitt allt.


Tvättstugablues

Jag har varit "stockholmare" i två år drygt. Idag är första gången jag tvättar kläder. Haha. Vet att detta låter äckligt drygt, men jag förstår inte att tvättstugor är norm här. Det är nummer ett på listan "vad jag saknar med Norge". Tvättmaskiner i hemmet! En vacker dag ska vi skaffa en egen. Just nu är det dåligt med plats. Som i typ alla badrum här. Okej, nog klagande. Det går bra tror jag! Min första tvätt ligger i torktumlaren och tvätt nummer två är i maskinen. Opraktiskt det här va? Att springa ner tre våningar, över gatan och in till grannhuset två gånger om timmen i fyra timmar. Oj, jag var visst inte klar med klagandet. Men nu är jag det! Jag fotade. Jag fotar allt nu.






Rengör alltid filtret efter användning. Viktigt det där, man kan ju mördas för mindre.


Förlåt. Jag tröttnar inte på att fota dessa stackars rosor.


Första bilderna av mitt nya hem - med mitt nya kamera!


Min favoritdel av lägenheten. Så avslappande och trevligt. Ny filt som vi fick av farmor och nya kuddar från Chilli.


Med nesan mot balkongen och teven som hänger på väggen.


Det nya bordet i fokus. Visst är det robust och snyggt? Målat själva också, extra mysigt! I Bakgrunden ser ni bokhyllorna och byrån.


Mina stackars döende rosor! Två dagar levde de här. Haha. Bak får ni ett hint av hur resten av lägenheten ser ut.

Söndag i Årsta

Nu ni! Jag köpte systemkamera igår. Äntligen! Så var redo för kort på vår nya lägenhet sen.
Just nu ligger vi dock i soffan med våra täcken och myser. Tittade klart på Sällskapsresan som vi påbörjade igår kväll. Det blixtrade så galet mycket. Vi släckte alla ljus och bara hade trevligt här. Jag tycker fortfarande blixt är spännande. Äh, hur som helst. Nu ska vi snart ta tag i dagen, städa och baka innan fika med våra föräldrar.

Big weekend coming up



Jag känner lite press denna helg. Ska visa upp vår lägenhet för min mamma plus Calles föräldrar. Därför vill vi ha gjort så mycket som möjligt - så igår tog vi än en gång en tur till IKEA. Sista gången trodde vi. På ett tag i alla fall. Men vad är chansen? Sängramen och stora hyllan vi skulle ha var slutsåld! Så C får köra direkt dit efter jobbet idag, så nu kommer kvällen gå åt montering och svordomar. Hehe.
Jag har städat som en tok idag. Så jobbigt att hitta plats för allting! Bläh. Sen har jag bakat matmuffins som jag tänkte bjuda mamma på imorgon. Lägger upp recept om det blir lyckat! På lördag blir det mer bakande tror jag. Efter 3 år som sambos ska våra föräldrar träffas för första gång nu på söndag. Så då får man kanske bjuda på en blåbärpaj eller något. Hehe ångest! Känner ni mig vet ni att jag är riktigt kass i köket. Nästan alltid Calle som gör middag, men för första gång på länge skulle jag göra pasta här i veckan. Första som händer är att jag skär ett djupt sår i tummen när jag ska skära lök. Suck!

Haha oh dear

Skrattattack. Hittade gamla kort på mig med min orgasmatron. Bjuder lite på mig själv här känner jag:










I don't wanna miss a single thing with you

Hjälp! Jag är så nervös. Ska borra i ett litet hål idag. I munnen alltså. Nej. Ush. Vill inte. Det är sprutan jag är rädd för. Jag har dragit typ 12 tänder förut. Så jag vet att spruta i munnen är PAIN. Fan.

Måste sluta tänka på det. Tjejkvällen på stan var i alla fall rolig! Det blev middag med vin och sen champaaaagne på Utecompagniet. Valsade hem efteråt, gick från Gullmars. Tog kanske en kvart. Nice.

Bästa nyheten denna vecka: Ida kommer upp och våldgästar här!  17:e - 19:e. IIh. 

Mm. Min blogganda är inte så taggad i dessa dagar. Jag hittar inte min kamera, och egentligen vill jag inte hitta den heller. För jag vill ha ny. Systemkamera! Och ni kan vara säkra på att jag ska införskaffa en iloppet av den allra närmaste framtid. Då jäklar. Då kommer ni bli så trötta på alla kort här. "Nej snälla, skriiiv istället" kommer ni säga. "Nog bilder, skriiiiv nu!". Haha mm.

Himlen gråter av lycka idag

Det är inte lätt att blogga när internet såklart strular. Ingen flytt utan, liksom. Så nu sitter jag ungefär i badrummet för att kolla SL, facebook och såklart för att skriva några meningar här. Hoppas min karl fixar detta ikväll! Jag ska nämligen ut på livet i Stockholmsnatten. Hehe, vi får se hur sent det blir, men jag ska äntligen träffa två favoriter i alla fall. Vi har mycket, mycket prat-tid att lösa in.

Lägenheten blir bättre och bättre för varje dag! Jag är så sjukt trött på IKEA dock. Hittade en annan inredningsaffär och blev så glad att jag ville köpa allting. Gjorde inte det. Men nästan. Chilli heter den (Carro, du är bäst). Som sagt, nu ska jag till stan! En kvart in till centralen. Höhö.

Haha!

I Sverige måste man prata "british-english" när man går i skolan! Lär ständigt fascinerande grejer om detta land.


RSS 2.0