- - - -

Jag kommer inte blogga sådär jättemycket framöver nu. I några veckor. Ifall att ni undrar tänkte jag. Mitt liv kommer vara så fruktansvärt tråkigt. Såå japp. Hej så länge!

Beroendemänniskor much?

Nu är det 22 dagar sedan jag och pojkvännen började kolla på Dexter. Nu har vi sett fem avsnitt av sista säsong. Herregud vad vi kan plöja när vi väl kommer igång. Jag skäms, men jag berättar ändå. Vi har sett 53 avsnitt. Du hörde rätt. 53 avsnitt som är ungefär 50 minuter långa på 22 dagar! Före kvällen är över har vi sett 54. Haha. Hjälp, vi behöver hjälp.  2650 minuter. 44,2 timmar. And still counting.


Handbollsmatchen

Monica: Vad står det?
Calle: 17-20. Till Argentina.
Monica: Jaha, det är därför du är så arg. Hehe. Argentina. Hehe.

Fick otroligt nog ingen respons tillbaka.


Closure?

Calle tycker att jag ska blogga om hans nya frisyr, hans kläder och hur arg han blir när han tittar på handboll. Jahapp. Jag vill däremot dela med mig hur min sista dag med etnologi någonsin(!!) slutade idag. Nämligen med en förbannad lärare som smällde dörren efter sig utan att säga typ tack för idag och hejdå. Jahapp.

Drömmar



Till sommarn är det bara två år till jag blir någons fru! Eftersom flera i min omgivning är inne i planeringsfasen börjar jag med självklart drömma om hur jag vill ha den stora dagen. Calle vill gärna vara utomhus, och det låter underbart tycker jag. Men vi bor ju i Sverige och strålande sol är ingen garanti. Jag skulle vilja hitta ett fint litet värdshus eller liknande där vi gifter oss ute i trädgården och sen har middag och fest inomhus. Åh. Och jag vet precis vilken typ av klänning jag vill ha! Jag längtar så. Ett litet men perfekt bröllop i Stockholm. Vid vattnet vore bäst. Jag och vatten ni vet.

Medan jag skrev detta hittade jag plötsligt perfekta platsen. Och har beräknat budget. haha.

Mer Schulman åt folket!

Jag läser pinsamt många bloggar. Tycker det är jättekul att ta del av andra människors vardag och tankar, och älskar att klicka runt på blogg efter blogg. Så jag tänkte dela med mig av några favoriter!

Enda sen jag kom till Sverige har jag älskat Alex Schulman. Hans pappablogg var så himla fin och rolig, och äntligen är han tillbaka! Jag håller inte alltid med honom, men han skriver så levande att det är svårt att inte dras med. Töntig som jag är har jag även beställt hans nya bok och kommer få den singnerad, haha.

Hans vackra fru Amanda Schulman bloggar också! Väldigt underhållande att läsa, hon verkar klok den där kvinnan.

Schulmanfamiljens bloggherradöme slutar aldrig då även Alex bror Calle bloggar. Inte lika ofta, men ändå alltid klockrent.

Och nu kommer sista medlem av Schulmanklanen, nämligen Calles blivande fru Anitha. Vilken skön familj!

A lot of love and affection




Längtar efter sommar.

Jag trivs så mycket i min lägenhet! Den är precis som jag vill ha den och så jäkla fin. Man kan alltids drömma om ett större badrum eller en hiss (haha) men jag är fandenmig lycklig här. Luftig, ljus, privat. Ni har hittat lugnet som min svärmor brukar säga. Och det är så sant. Jag behöver ett lugnt hem när jag bor i en annars väldigt skrikig och rörlig stad.


Den känslan..

..av att äntligen ha lämnat in en stor uppsats är underbar. Den där uppsatsen som du har jobbat och tänkt på i månader är plötsligt, med ett tryck, borta. Det var det. Barasådär. Sen får man liksom lägga lite tid på att skiljas åt. Lära att du inte behöver tänka på den stup i kvarten. Och du blir glad! Du skålar i champagne med en kompis och är nöjd.

Helt tills du kommer ihåg att du snart ska påbörja en ännu större uppsats. Hah.

tokiggg




Nu är jag så trött på datorn att jag möjligtvis slänger den ut fönstret snart! Och ändå sitter jag här och surfar.. Suck. Har jobbat med uppsatsen konstant idag, endast en halvtimme lunch och sen en timmes paus på kvällen. Nu får det räcka! Har tid imorgon till att pyssla lite med den också. Blääh. Tokig. Och fortfarande väntar jag på min kille som ska ta med sig middag hem. zzzZz.

skrattfest

Igår hade jag roligaste kvällen på länge. Jag och tre norska kompisar var här hemma och åt tacopizza och norsk toro-brownies. Men det roligaste var ändå att spela Super Mario! Gud som vi skrattade. Dock fick min självkänsla lite stryk då det visade sig att jag inte är riktigt lika duktig som jag vill tro att jag är, haha. Nu är det sista två dagarna med uppsats, hej!

Vem fick rycka upp?

Såg nu på nyheterna att Sveriges äldsta person avled i natt, 110 år gammal. Jaha, men vem är äldst nu då? Va? Det måste ni ju berätta! Tänk den kvinnan (troligen) som länge har stört sig på denna andra gamla kvinnan som aldrig ger upp, men NU, nu är hon äldst själv!

Bara jag som tänker så eller?

Keep talking baby.

Calle: Vet du vad jag skulle villa göra med vinden? Ha en byrå vart vi kan lägga kläder som inte passar årstiden. Och en stång vart vi kan hänga jackor. Och skohylla för skor vi inte använder just nu. Och sen organisera alla lådor och markera tydligt vad som hör till vart.

Monica: Gud vad du är het just nu.

Vad fan är trettondag jul att fira? Va?

Mitt i den värsta uppsatstiden tog jag en heldag på arbetet efterföljt av middag och vin med Louise. Så skönt! Och jag som skulle hämta viktig litteratur på biblioteket idag tänkte att "äh, jag jobbar lite längre. Vad gör det väl om jag hämtar ut böckerna imorgon istället?" Jo lilla Monica, det är visst röd dag imorgon och biblioteket är stängt. Så typiskt mig!

BRRR



Just nu ska jag inte klaga på kylan, men jag minns hur bitande kallt det var förra vintern! Calle och jag var herr og fru hurtig då, så vi promenerade ändå. Mössa, hår och ögonfransar frös till is. Usch!

(Japp, allt är roligare än att skriva uppsats)


Why else would he tell me such a boring story?

Då var det dags för uppsats igen. Jag skulle nyss läsa allt jag skrivit för att komma in i det igen efter jullovet och vet ni, jag somnade. Av min egen uppsats! Haha, inget vidare för min uppsats med andra ord.

Trerätters

Imorgon börjar vardagen igen, men här hemma klamrar vi oss till den sista lilla julledigheten. Vi har haft Dexter-maraton under täcket, läst böcker, spelat wii och i huvudtaget tagigt det heeelt lugnt. Lugn var också vår nyårsafton. Vi gjorde "gourmetmat" tillsammans och vi hade det så mysigt! Tänkte ni ville se vad vi fick ihop tillslut? Fisken, ankan och efterrätten fick vi hemkörda, Calle hade fått det i present från sin praktikplats.



Förrätt
Laxpastrami på grön snitt.
Vi penslade baguetteskivor med olivolja och rostade i ugnen. Sen blandade vi två avokados till en kräm tillsammans med vitlök, en lime och lite salt och peppar. Laxpastrami på toppen. Jättegott!



Huvudrätt
Anka på en äng av parmesanpolenta
Köttet stekte vi lett för att sedan eftersteka den i ugnen. Parmesanpolentan gjorde vi ved hjälp av grönsaksbuljong, polentagryn, parmesan, smör, salt och peppar. Till det hade vi lite klyftpotatis och bea.. Väldigt spännande med anka! Det smakade gott, men jag kunde inte sluta tänka på ankor, hehe.



Efterrätt
Ljuvlig chokladmousse
Denna var fix färdig, och oj så god!

Perfekt nyårsmiddag, jättemysigt att göra tillsammans.

Välkommen 2011

Vilken nyårsafton! Själv var jag med min älskling här hemma. Vi kommer alltid minnas just detta nyår med ett leende, vi hade det så himla bra. Jag ler bara jag skriver det här, töntig som jag är. Men hur som helst är jag inte den enda som kommer minnas nyårsafton 2010/2011. Än så länge vet jag tre (!) par som förlovade sig igår kväll! Och fyra par totalt denna jul. Nu ser jag fram emot framtida bröllop för två av mina finaste tjejer. Åå mysigt!

RSS 2.0