Bring it on, kyla!

 

Igår var jag en duktig flickvän och hängde med Calle för att titta på pingis i Liljeholmen. Efteråt tog jag tillfället i akt och shoppade i gallerian. Varför har jag aldrig handlat där förut!? Det ligger ju så nära, och de har vissa riktigt bra butiker (Saint Tropez t.ex!).

 

Jag köpte bland annat en vinterjacka! Den är verkligen jättevarm, så nu är jag inte livrädd för kylan längre. Det blev den gröna, om ni undrar. Och på tal om värme, jag har även köpt en bäddvärmare från Tretti. Aah älskar den!

 

/Monica, 75 år and counting.

Uppdatering

Hej hallå. Det har hänt endel och jag har glömt att jag är en sån tjej som har en blogg. Men klicka på denna länken om ni vill se koola bilder!
På en vecka har jag varit i ett bröllop och en begravning. Vi sjöng även samma salm båda gångerna. Fint på något sätt.
Nu har jag bara en slutexamination kvar, sen är det praktik som gäller. Skitt vad läskigt. Och imorgon ska jag på Halloweenfest. Mhm. Nu ska jag träna med Carro.

Helgen som kommer

Imorgon eftermiddag flyger jag och min snygga sambo till min hemstad. Det vankas bröllop! Iiih. Om man ser bort i från ett logistikproblem (att vi inte har bil och ska åka till och från flygplats, till och från kyrka och till och från fest på 48 timmar) så ser jag jättemycket fram emot det! Det ska bli så mysigt att vara PYNTADE (ja det är norskt, jag vet) tillsammans med alla sina bästa vänner. Och att se sin kompis i bröllopsklänning, så lycklig. TAGGAD! Och jag vägrar tänka en enda sekund på skolan, hela helgen. Total vägrar. Även fast det har kört ihop sog kanska rejält. Hjälp. Men jag fick god hjälp från min svärfar igår, det var mycket bra. Jag svammlar, så nu återgår jag istället till skolarbetet.

Jag och musik

Jag tycker inte om musik. Nej då, jo då, nej då. Låt mig förklara.

 

Det finns många som verkar leva för musiken. Ständigt hörlurar i öronen. Ständigt spotify på datorn. Ständigt radio på badrummet. Det måste vara roligt! Men jobbigt också. Jag tycker bättre om tystnad jag. Lugn. Måste ha lite tystnad för att kunna tänka & andas.

 

Sen håller jag mig medvetet borta från musik jag vet jag skulle älska. Låt mig förklara det med.

 

De som känner mig mycket väl vet att jag är en känslomänniska. Väldigt känslosam är jag faktiskt. Jag kan bara inte se vissa filmer. "tyck-synd-om-mig-filmer" kallar jag det. För jag tycker helt enkelt alldeles för synd om folk, och kan inte släppa det. Jag mår så dåligt! Som att se hemlösa. Jag måste titta bort och tvinga mig själv att inte tänka på människan. Hur hemskt han har det. Hur många som ser ner på honom. Hur ont han måste ha. ÄÄÄÄ shit det går inte! En kompis tog med mig på filmen Biutiful, jag visste inte vad den skulle handla om, och det blev de längsta 148 minuterna av mitt liv. Jag grät och mådde så jäkla dåligt hela filmen. Jag tyckte för synd om dem.

 

Men. Musik. Det är samma princip där. Jag kan må så jävla dåligt av att lyssna på vacker musik! Det rör runt i mina känslor och jag kan inte hantera det. Till exempel Lars Winnerbäck. Hans musik är så otroligt vacker. Och jag, jag mår dåligt.

 

Hopplöst.

Lista

  • Igår fick jag en sådan ångest att jag vetintevad.
  • Idag har jag åtgärdat ångesten med ett telefonintervju och en super kollega som ställer upp.
  • Jag har klippt mig och fått fina lockar av min duktiga frisör.
  • Jag hatar mina boobies, vill ha mindre. De förstör bara.
  • Jag har sprungit! Ni kan nog aldrig fatta hur stort detta är för mig. Har alltid hatat att springa, även om jag var rätt sportig när jag var yngre. Nu sprang jag i en kvart. Utan att dö även. Det är stort!
  • Imorgon bjuder jag ut Calle på date. Han vet bara att vi ska äta, men inte vad vi ska efteråt. Jag längtar massor.
  • Jag börjar bli förkyld igen. Vad är det frågan om? Jag har varit värsta friska personen i ett par år nu, och nu blir jag plötsligt sjuk flera gånger på en månad. Hrmpf.
  • Nästa lördag ska jag i bröllop och jag ser så fram emot detta! Hepp!
Jag och mina lockar. Och mina rynkor!

Blir nog aldrig någon laseroperation ändå

Jag har haft linser hela tiden varje dag sedan jag var 12 år. Därför har jag aldrig hackat lök utan dem. Tills igår! Fy fan är det så alla ni linsfria människor känner varje gång ni ska ha lök?! Det svider ju. Som fan! Tårorna strömmade och jag kunde inte blinka.

Ja-a ni.

Det är helg och sällan har jag varit så lycklig för det som nu! Äh det stämmer inte. Men det känns jävligt bra kan jag lova. Just för att jag faktiskt har kommit jätte jättelångt på mitt reportage, min artikel och min krönika om bostadsmarknaden. Så långt att jag inte behöver titta på det före söndag. Så nu mina damar och herrar, nu ska det MYSAS! En mysfest ska vi ha här hemma. Imorgon har vi fullt program, så ikväll är det all in.

När jag känner mig ensam..

..brukar jag titta på bilder som gör mig glad! Bilder där jag vet att jag var extra lycklig. Som dessa till exempel:

skrivspärr

.

Helgen..

..var precis som en helg ska vara! Skönt. Jag fick mysa vääldigt mycket, jag tränade, vi hade spelkväll med vänner, jag köpte nya skor och just det ja: jag var med en mäklare på flera visningar. Research till mitt reportage alltså. Och jag har sett 4 avsnitt av True Blood.

 

Idag har jag jobbat och tränat, och imorgon börjar det. Skrivandet.

RSS 2.0