Julen 2010

Min första jul i Stockholm får absolut godkänt betyg. Hemma går man runt och väntar på att klockan ska slå fem, men hos familjen Karlsson är det full fest hela dagen. Grötfrukost, promenad i skogen, fika, kalle anka, paket och julmiddag. Phju. Och ja, presenter öppnas FÖRE middagen. Konstigt värre. Men det funkade, särskilt eftersom man som ett fyra år gammalt par tydligen är en person numera. Ni vet, gemeeensamma presenter. Men man ska vara nöjd så länge man inte har barn, då existerar man ju knapt i julklappsvärlden. Okej, nog tjat om klappar. Juldagen spenderades hos pojkvännens morföräldrar på landetp. Där fick jag för första gång (!) möta tjocka släkten. Och idag spelar vi tv-spel. Imorgon flyger vi till Trondheim!

GOD JUL




Chriiiistmas time

Igår fick vi äntligen tummen ur och köpte en julgran. Calle vek ut den medan jag låg under min nya värmefilt. Tantvarning på mig nu om dagarna. Idag har jag en hel del måsten att göra. Hatar. Sen blir det födelsedagsfirande i Skanstull ikväll. Och vips så är det dagen före doppardagen! Har ingen speciell julkänsla tyvärr. Tror jag behöver Trondheim och min familj för det. Men jag ska kämpa med alla metoder imorgon för att få en "lilla julafton" känsla! Pynta granen och titta på julfilmar.

Bild på det nya bordet kommer! Hang in there, Ida.


wiiiiiiiiiiii



Jag lider av julsjukan. Det vill säga, jag låtsas att jag inte har en uppsats att skriva utan hallucinerar endast om julledighet istället. Till födelsedagen fick jag nämligen Wii med Super Mario Bros. Big mistake. Jag är häktad! Min karl är ute och tjänar pengar medan jag sitter här i myskläder från igår och har ont i tummen. Det är så roligt! Och Wii Sports är lika roligt. Tennis är favoriten. Hjälp jag är fast här hemma.

Rött, ljus, sött.





Två små kort på min dukning i lördags. På nya fina bordet.

Tjugotre

Min födelsedag var så fin! Jag fick frukost, ljus, presenter och pussar på sängen. Och varm choklad. Sen kom några Karlssons på fika och därefter en kväll med goda vänner. Calle satt en timme in i firandet och skruvade ihop vårt nya matbord och sex stolar. Haha. Så. Typiskt. Oss. Men gud vad snyggt det blev. Och vi skrattade, spelade Geni och dansade till Mamma Mia. Och presenterna. Herregud vad mycket jag har fått! Helt otroligt. Bland annat fick jag ett nytt objektiv till kamrat! Sjukt bra, 10 poäng till Calle för den. Här är några bilder från igår. Med nya objektivet så klart.














Pop that baby

Igår bakade vi vår första cheesecake. En sån som ska i frysen ni vet. Och imorgon ska vi bjuda på det till mina få men väldigt fina gäster. Idag ska jag göra pinnekjött - även det för första gången. Med Ingeborg. Hon älskar nämligen detta norska fenomen så mycket att hon mutade mig till att köpa med det hem förra gången jag var i Trondheim. Mycket first times här alltså. Imorgon är även första gången jag kan säga att jag är 23 och inte ljuga. Det ni!

Nisse, tomte, julemann.

Jag umgås mycket med danskar på mitt jobb, och det är alltid en utmaning att förstå dem. Dock går det bättre och bättre, och numera skrattar jag inte åt allt de säger. Men. Att tomten heter JULEMANNEN på danska är ju roligt. Hahahaha. Åh. Haha. Så enkelt liksom. Han är typisk jul och han är en man. Julemannen. Inget konstigt med det?

På Drottninggatan

Jag ser gatumusikanten som fryser om fingrarna och sjunger wind of change för miljonte gången. Jag ser den jättegravida kvinnan som verkligen glöder.  Jag ser en massa fina par. Jag ser julglädje, jag ser lyckliga barn och försiktiga äldre. Människor som letar presenter till sina nära och kära. Det är en fin tid. Men nu ser jag också polisen. Stora pikébussar överallt. Polis som tittar misstänksamt på alla. I och för sig, alla tittar misstänksamt på alla. Terroristerna har officiellt kommit till Stockolm, och det märks.  


tisdag

Händer det att du tänker på att du är helt ensam? Det är vi ju alla egentligen. Vad som helst kan hända, och när allt kommer till allt är vi endast garanterade att vara i sällskap med oss själva. Varje dag, 7 dagar om veckan, 365 dagar om året. Hjälp.

Jag har insett mycket bara den senaste veckan. Bland annat att få äkta vänner är bättre än många som aldrig ställer upp. Fast det visste jag redan. Och att jag vill limma fast mig till Calle så att vi alltid får vara tillsammans. Eller typ göra en mini-Calle som kan hänga med i min ficka varje dag. Haha. Och jag saknar min bästa tjej som bor i Småland mer än jag vill erkänna. Kanske skulle haft en miniversion av henne med.


Sms från Calle

God morgon min lilla pokemon!
Nu har vi haft luciaspel här med en tjej
som svimmade och en tomte i rullstol
som var konstig. Underbart!

Godt gammeldags julebord

Sitter med nylackade naglar och gör mig redo för världens julfest med jobbet. Tror det blir så kul! Har dock inte hunnit skriva på uppsatsen idag, eftersom jag var tvungen posta alla klappar till Norge senast idag (500 spänn!!). Så jag har shoppat, åkt världens konstigaste busstur, slagigt in de sista paketen, postat och ja. Nu är det snart fest. Min oproduktiva dag kommer tyvärr förstöra helgen. Lördag (när jag lever igen) och söndag måste jag skriva. Skriiiiva. Men det är det värd.


Tiden går sakta när man har tråkigt

Låta klockan ringa tre gånger extra. Ta standardrunden på internet. Påbörja skrivandet. Äta sen frukost till Days of our lives. Skriva mer. Snacka i telefonen. Skicka sms. Skriva. Äta lunch. Låtsas skriva men surfar egentligen. Läser. Uttråkad. Lyxfällan. Titta på bilder.












klagaklagaklagaklagaklaga

okej nog för att jag har det bra alltså, men aj vad stressad jag är! Schemat är fullpackat fram mot måndag då jag ska lämna in en stor del av in uppsats. Jag är dum som bokar in så mycket. Idag är det bio och middag med Ida från jobbet. Imorgon är det häng med Louise. Fredag julfest och resten av helgen kommer nog spenderas på Ikea och liknande (glöm inte att man kommer vara bakis heller). Och sen just det, man ska ha tid att skriva också. Ångest. Och köpa/skicka presenter till Norge. Det kör ihop sig nu!


Ser framåt. Ilningar!

Just nu ser jag på livet från ett glatt och positivt perspektiv. Undrar hur jag mår om ett år? Hoppas precis lika bra som nu, om inte liiite bättre. Bland annat kommer jag vara mitt i en avslutande praktik- och nästan klar med min journalistutbildning. Tror jag i alla fall. Livet kan ju ta så många vägar. Dessa vägar dessa vägar. De har jag skrivit om förut, de fascinerar mig. Små små händelser som vänder stora stora liv upp och ner.

För övrigt vill jag nämna att vi firade vår förlovningsdag med ett glas vin. Jag blev mycket berusad. Lovar ju bra inför fredagens julfest med jobbet.


6 december 2009

För ett år sedan idag hände något utav det finaste i mitt lilla liv. Min pojkvän gick ned på ett knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. Ska jag vara helt ärlig hade jag nog väntat lite på detta, haft en känsla ni vet. Men aldrig om jag kunde föreställa mig alla känslorna. Känslan. Tårarna. Kärleken. Så äkta och så rätt. Och dagarna, månaderna efteråt var som ett lyckorus som aldrig la av. På tunnelbanan höll jag i tidningen så att alla skulle se min fina ring. Och enligt mig såg ju alla den och tänkte "åh vad mysigt, hon är förlovad". Det gjorde de nog inte, men lyckoruset var ändå ständigt där.
Nu har jag vant mig mer med ringen och med att vara någons fästmö. Men det är fortfarande lika underbart! När jag snurrar på ringen och tänker på Calle blir jag fortfarande alldeles varm i magen. Jag är så tacksam över att ha hittat mannen i mitt liv. Jag njuter av honom varje dag, längtar alltid. Han är en del av mig. Den bästa delen. Och jag vet att det är oss. Om man inte tror och hoppas, vad har man då?

 
Nyförlovade töntar.

baka liten kaka


Igår var det dags för lite bakande. 2-3 timmar senare fick vi..


..underbara lussebullar. Nöjda!

.

Ida kom aldrig igår. Jag är inte bitter på SJ eller snön alls. Lovar. Men jag överlever! Igår tröstshoppade jag lite efter jobbet. Sen blev det obligatorisk onsdagsvin med mina tjejer. Och min kille var romantisk och åkte förbi vårt hem med bussen bara för att överraska mig vid pendelstationen. Så det var en bra dag ändå.

Nu ska jag iväg på en ny handledning. Gah.

RSS 2.0